Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Με μειώσεις 30% στους μισθούς τους Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ

Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤΤην πρόταση για μείωση 30% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, αποδέχθηκαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις της τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που είχαν το Σάββατο το μεσημέρι με την διοίκηση.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΤ, πρόκειται να ληφθεί πρόνοια ώστε να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ενω θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.
Στη συμφωνία της διοίκησης και των εργαζόμενων προβλέπεται ότι....
θα προταθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και εθελουσίας εξόδου και το οικονομικό
αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα συνδιαμορφώσει τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.
Η ανακοίνωση καταλήγει πώς στόχος και των δύο πλευρών είναι η εύρυθμη και επιτυχής λειτουργία του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε».
Της συνάντησης διοίκησης - συνδικαλιστών, το μεσημέρι του Σαββάτου, προηγήθηκε η απόφαση της τρόικας να δεχτεί, έπειτα από πιέσεις του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησης του ΤΤ, να μην υπάρξουν απολύσεις, με «αντάλλαγμα» ωστόσο τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 30%.
Για το λόγο αυτό το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποίηθηκε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας και στις συνδικαλιστικές ενώσεις προκειμένουν να εξεταστεί αν θα γίνει δεκτή από τους δεύτερους η πρόταση της Τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, καθώς η τρόικα έδωσε το «πράσινο φως» για το σπάσιμο της τράπεζας.
Το «καλό» κομμάτι θα συνεχίσει προς το παρόν -και τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο- την αυτόνομη πορεία του και θα ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα αναλάβει την ανακεφαλαιοποίησή του όπως και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, συνολικού ύψους 4,55 δισ. ευρώ.
Στο υγιές κομμάτι μεταφέρονται όλες οι καταθέσεις και τα ενήμερα δάνεια. Επίσης μεταφέρονται τα στεγαστικά που είναι σε καθυστέρηση μέχρι 180 μέρες, όπως και τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά και δάνεια προς δημόσιες επιχειρήσεις που είναι σε καθυστέρηση μέχρι 90 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"