Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Σε 20 χρόνια δεν θα ελέγχεται πλέον η κλιματική αλλαγή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, αν καθυστερήσουμε 20 χρόνια, προκειμένου να αναλάβουμε δράσεις για την κλιματική αλλαγή, θα είναι αδύνατο να συγκρατήσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας σε λιγότερους από δύο βαθμούς Κελσίου, όσα χρήματα και αν δαπανηθούν!
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες με επικεφαλής τον Joeri Rogelj του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής και Κλιματικής Επιστήμης του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές....
ότι από εδώ και πέρα κάθε καθυστέρηση στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αυξάνει σημαντικά το κόστος αντιμετώπισης του προβλήματος και, το κυριότερο, μειώνει δραματικά τις πιθανότητες επιτυχίας των όποιων μελλοντικών δράσεων.
Μάλιστα, η μελέτη, αξιολογεί ως σημαντικότερη τη δράση από τους πολιτικούς ηγέτες, τονίζοντας παράλληλα ότι το πρόσχημα της επιπλέον έρευνας δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο τη λήψη μέτρων. Ενδεικτικές ήταν οι τελευταίες διεθνείς συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή στη Ντόχα και η μετριοπάθεια που διαφάνηκε.
«Οι αβεβαιότητες για το πώς θα αντιδράσει το κλιματικό σύστημα έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την αναβολή της δράσης, ώσπου να μάθουμε περισσότερα. Εμείς όμως δείχνουμε, με τη νέα μελέτη, ότι μια τέτοια στρατηγική καθυστέρησης είναι αδικαιολόγητη και ότι ο πιο σημαντικός παράγων για να περιορίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου, είναι το πότε θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα», σημείωσε ο Joeri Rogelj.
«Αν καθυστερήσουμε για άλλες δύο δεκαετίες, οι πιθανότητες η άνοδος της θερμοκρασίας να είναι κάτω από δύο βαθμούς, γίνεται πια πολύ μικρή και τα πράγματα θα είναι αδύνατο να βελτιωθούν στη συνέχεια, άσχετα με το πόσα χρήματα θα διαθέσουμε στο μέλλον για να λύσουμε το πρόβλημα», προειδοποίησε ο ελβετός αναλυτής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, σε περίπτωση καθυστέρησης 20 ετών, η πιθανότητα η μέση παγκόσμια θερμοκρασία να μην ανέβει πάνω από δύο βαθμούς, περιορίζεται στο 20%. Μόνο αν η ανθρωπότητα συνολικά περιορίσει τις ενεργειακές ανάγκες της και γίνει πιο αποδοτική στην ενεργειακή κατανάλωση, τότε η πιθανότητα αυξάνει στο 50%.

Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"