Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πέρασε το φορολογικό στη βουλή από 162 βουλευτές.

Υπερψηφίστηκε αργά την Παρασκευή το βράδυ, κατά πλειοψηφία, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεκτά  επίσης κατά πλειοψηφία έγιναν τα άρθρα 1,3,6 και 10, για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές.
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 1 υπερψήφισαν 162 βουλευτές και καταψήφισαν 126. 

Το άρθρο 3....
υπερψήφισαν 162, «όχι» ψήφισαν 124 και «παρών» δύο
Στο άρθρο 6 «ναι» ψήφισαν 163, «παρών» 4 και «όχι» 124
Στο άρθρο 10 «ναι» ψήφισαν 162 βουλευτές, «παρών» δύο και «όχι» 124.

Από την ψηφοφορία έλειπαν οι κύριοι Βενιζέλος, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, ο Φωτης  Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα.
Αναμεσα στους απόντες, ο Γιάννης Πανούσης (ΔημΑρ), ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Κώστας Τζαβάρας (με επιστολή δήλωσε πως αν παρίστατο θα ψήφιζε ναι), ο Γαβριήλ Αβραμίδης (με επιστολή δήλωσε πως αν παρίστατο θα ψήφιζε όχι), ο Μιχάλης Κασσής, η Ηρώ Διώτη (γέννησε πρόσφατα), ο Θωμάς Ψύρρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Ανδρέας Ξανθός.

«Ναι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Κώστας Σκανδαλίδης .

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επειδή είναι προαπαιτούμενο για να την πτωχεύσει η χώρα, αλλά για τελευταία φορά.

Αντεγκλήσεις Στουρνάρα - Λαφαζάνη


Νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε την ψήφιση του φορολογικού ως προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο γίνεται εξοικονόμηση με δίκαιο τρόπο ενώ τόνισε ότι έγιναν ήδη σημαντικές βελτιώσεις.

Είπε πως δεν κατέστη δυνατό να δεχθεί η κυβέρνηση τροπολογίες που κατατέθηκαν λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους.

Ασκώντας σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας είπε πως "Ο αρχηγός σας την Δευτέρα θα πάει να δώσει διαπιστευτήρια στον Σόιμπλε. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού".

Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. Το ‘όχι σε όλα’» δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την ‘πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη’, ή, όπως το λέει ο λαός, ‘τζάμπα μάγκες’».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο, καθώς «η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ' τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο».

«Αυτό το πολίτευμα είναι χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» κατήγγειλε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο κατεπείγον της κατάθεσης του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τη Δευτέρα, καθώς η ψήφιση των πράξεων έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης είχε επιτεθεί κατά του κ. Στουρνάρα με αφορμή τις υπό απόλυση 300 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας «δεν μπορεί να κάνουν εταιρεία. Δεν είναι εργολάβοι».

Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας είπε «το υπουργείο έχει προτείνει να απασχοληθούν νόμιμα οι καθαρίστριες με εταιρεία. Είναι κρίμα να τις εκμεταλλεύεστε και να κάνετε επίδειξη ευαισθησίας σε βάρος των φτωχών γυναικών».

Σε υψηλούς τόνους είχε διεξαχθεί η συζήτηση και νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"