Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑΠ: Ζημιές 10 εκατ. ευρώ ημερησίως από την απεργία

Ζημιές, ύψους, 10-15  εκατ. ευρώ θα καταγράφει ημερησίως ο ΟΠΑΠ από την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από χθες οι πράκτορες, εξαιτίας της φορολόγησης 10% επί των κερδών των παικτών.  
Η ζημιά, όμως, στο δίκτυο, δηλαδή στα πρακτορεία είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι ακόμη και τα «καλά» πρακτορεία θα χάσουν μακροπρόθεσμα από την επιβολή του φόρου, καθώς τα κέρδη....
δεν θα ανακυκλώνονται
Ειδικότερα, οι πράκτορες τονίζουν ότι πλέον είναι υποχρεωμένοι να παρακρατούν το 10%, έτσι σε ένα δελτίο των 2 ευρώ που κερδίζει 3 ευρώ θα δίνουν 2,90 ευρώ.
΄Όμως, από τα 4500 πρακτορεία δουλεύουν μόνο τα 1200 ( το 80% του τζίρου το φέρνει το 20% του δικτύου- νόμος του μαθηματικού pareto ) και τα υπόλοιπα συντηρούνται. Με την πτώση των παιχνιδιών, πολλοί πράκτορες θεωρούν βάσιμα ότι τα καλά πρακτορεία θα περιοριστούν ακόμη και στο μισό, δηλαδή στα 600, με άμεση συνέπεια την μείωση τζίρου και κερδών γα τον ΟΠΑΠ.

Η μεγαλύτερη συνέπεια θα είναι και η μείωση των εσόδων για το δημόσιο. Ο ΟΠΑΠ με την φορολόγηση του 30% στα μικτά κέρδη μπορεί βάσιμα να παρουσιάζει κέρδη, ενώ η ιδιωτικοποίηση δεν θα επηρεαστεί από την πρόσθετη επιβολή φόρου.

Ευρωπαϊκά εξάλλου, ο φόρος επί των κερδών των παικτών ισχύει από ένα όριο και πάνω ( 400 ή 500 ευρώ ). Πάντως, στο χρηματιστήριο η μετοχή φαίνεται να προεξοφλεί ότι, μάλλον το μέτρο του φόρου του 10% θα αντικατασταθεί μ ένα όριο, καθώς ο τίτλος κινείται στα 5,93 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 3,13%.

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"