Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Standard & Poor's: Αναβάθμιση της Ελλάδα κατά έξι βαθμίδες

Standard & Poor's: Αναβάθμιση της Ελλάδα κατά έξι βαθμίδες
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες, από SD (επιλεκτική χρεοκοπία) σε Β- με σταθερές προοπτικές. Σύμφωνα με τον οίκο η αναβάθμιση αντανακλά την «ισχυρή αποφασιστικότητα» των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το....
σταθερό outlook συνδέεται με την δέσμευση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών προσαρμογών, παρά τους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους που το συνοδεύουν.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αναβάθμιση συνδέεται με την ολοκλήρωση της επαναγοράς χρέους και την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.

Μόλις στις 5 Δεκεμβρίου και ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα SD (selective default), μία κίνηση λόγω της διαδικασίας ανταλλαγής. Η Ελλάδα είχε υποβαθμιστεί στην ίδια κατηγορία και τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του PSI.

To  γεγονός, όμως  ότι η επαναγορά εφαρμόστηκε σε μέρος των ομολόγων που βρίσκονται σε κυκλοφορία, αυξάνει τις αξιολογήσεις των τίτλων που πρέπει να αποπληρωθούν τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι ο οίκος αναβαθμίζει και τις αξιολογήσεις όλων των εκκρεμών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εγγυάται η Ελλάδα, σε Β-/Β με σταθερό outlook. 

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"