Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Europa League: Τότεναμ - Παναθηναϊκός 3-1


Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο και έχασε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League αλλά οι πράσινοι δεν έχασαν την πράσινη στο Λονδίνο.
Καθώς στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν πραγματοποίησαν την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση τους, σκόραραν, είχαν κατοχή και ευκαιρίες και δυο φορές θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στις χαμένες ευκαιρίες του Τοτσέ στο 21' και στο 70'.
Το ματς....

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο του Γουάιτ Χαρτ Λέιν κλείνοντας τους χώρους προς την εστία του Καρνέζη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν την υπεροχή, να προσπαθούν να γυρίσουν την μπάλα αλλά μην μπορώντας να βρουν διαδρόμους προς την εστία των πράσινων.
Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός περίμενε στην άμυνα του και θέλοντας να βρει μια αντεπίθεση για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μαυρία και Σισοκό αλλά ούτε και το Τριφύλλι ήταν ικανό να απειλήσει.
Βέβαια το πλάνο έλεγε να μείνει το μηδέν και εν συνεχεία να ψάξει το γκολ ο Παναθηναϊκός.
Βάλτο ρε Τοτσέ...
Οι πράσινοι μάλιστα απείλησαν πρώτοι όταν στο 21' ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έκανε το φάουλ ο Τοτσέ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά εύκολα ο Φρίντελ απέκρουσε. Ο Ισπανός έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά το Τριφύλλι στο σκορ και να αλλάξει την ροή του αγώνα.
Αντ' αυτού η Τότεναμ σκόραρε στο 28' όταν ο Ντέμπσει είδε την όμορφη κίνηση του Αντεμπαγιόρ αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0.
Ένα γκολ που ήρθε σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει πρόβλημα κόντρα στους Άγγλους.
Το γκολ αυτό έδωσε την υπεροχή στην Τότεναμ με τους Άγγλους να έχουν ακόμα μια καλή στιγμή στο 38' με τον Ντεφόε μετά από αναμπουμπούλα στην πράσινη άμυνα αλλά το σουτ του πέρασε μακριά και έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος.
Καμία αλλαγή στο ημίχρονο
Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς καμία αλλαγή και με την Τότεναμ να απειλεί πρώτη στο 48' με τον Ντεφό ο οποίος μπήκε από τα αριστερά και σούταρε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη.
Ελπίδες στο Τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός που στο δεύτερο μέρος δεν κρύφτηκε έψαξε το γκολ και το βρήκε στο 54' με τον Ζέκα. Οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην επίθεση με τον Πορτογάλο να σουτάρει τον Φρίντελ να αποκρούει αλλά την μπάλα να μην απομακρύνεται. Αντίθετα έφτασε αριστερά στον Σπυρόπουλο ο οποίος γέμισε και με κεφαλιά ο Ζέκα έκανε το 1-1.
Οι πράσινοι πήραν τα πάνω τους και για ένα τέταρτο έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στο Γουάι Χαρτ Λέιν. Ναι μεν δεν απείλησαν αλλά είχαν την κατοχή και γυρνούσαν σωστά την μπάλα και έψαχναν ένα ακόμη γκολ.
Στο 70' μάλιστα το Τριφύλλι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2 και να αλλάξει τα πάντα. Ήταν μια σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα μετά από αναμπουμπούλα έφτασε στον Τοτσέ ο οποίος όμως έπιασε ένα άψυχο σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
Το ίδιο σκηνικό
Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι μπροστά στο σκορ και το πλήρωσε ξανά. Στο 76' οι Άγγλοι κέρδισαν ένα φάουλ, ίσως και να μην ήταν. Από την εκτέλεση του Γουόκερ ο Ντέμπσει πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και την πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα. Ένα γκολ που αδικεί το Τριφύλλι όπως μπήκε.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Τότεναμ ήταν μακράν καλύτερη και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει παρά τις αλλαγές του Ρότσα.
Έτσι φτάσαμε και στο τρίτο γκολ από πλευράς Τότεναμ με τον Λένον να πασάρει στον Ντεφόε και τον διεθνή άσο να πλασάρει εύστοχα στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.
Ο MVP
Πολύ καλός ο Σο σε όσο διάστημα αγωνίστηκε. Δεν έχανε μονομαχία, κρατούσε την θέση του, πάλευε και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και σε υψηλό επίπεδο.
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Ο Σισοκό δεν πρόσφερε όσα θα περίμενε από αυτόν ο Παναθηναϊκός. Έφαγε πολλές κλωτσιές και δεν ήταν τόσο καλός όσο σε προηγούμενα ματς.
Συνθέσεις:
Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Ντέμπσει, Βερτόνχεν, Λένον (87' Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ, Νόουτον, Ντεφόε, Γουόκερ, Σάντρο, Κολκερ, Κάρολ.
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60' Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Σισοκό, Τοτσέ (75' Πετρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"