Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ecofin: Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα

Τη χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ενέκρινε χθες το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου, η Ελλάδα οφείλει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2016, αντί....
για το 2014 που ήταν ο αρχικός στόχος
Ακόμη υπογραμμίζεται ότι η απόφαση της 26ης Νοεμβρίου θα επιτρέψει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Με την απόφασή του, το Συμβούλιο έκρινε ότι η Ελλάδα «έλαβε αποφασιστική δράση» μειώνοντας το διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 13,9 ποσοστιαίες μονάδες, από 14,7% το 2009 σε περίπου 1,5% το 2012.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η οικονομική δραστηριότητα την περίοδο 2012-2013 αναμένεται να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Αυτό, όπως υπογραμμίζει το Ecofin οφείλεται κυρίως στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της Ελλάδας το 2012, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την εσωτερική ζήτηση αλλά και την δυναμική των εξαγωγών.
Τέλος, το Συμβούλιο αναφέρει ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάγκη βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους οι στόχοι που τίθενται σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι ακόλουθοι: 0,0% το 2013, 1,5% το 2014, 3% το 2015 και 4,5% το 2016.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"