Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκαλεί η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος η οποία κάνει λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» και «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ»
Αφορμή η ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκεμβρίου 2008.
Η σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου....
αποχώρησαν από συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Βουλή, προειδοποιώντας το κυβερνών κόμμα ότι «παίζει με τη φωτιά».
Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Ν. Βούτσης αφού διάβασε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΔ, ζήτησε την άμεση απόσυρσή της και «την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους για την έκδοσή της».
«Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, παρά μόνο την επομένη του Εμφυλίου».
«Μην παίζετε με τη φωτιά», σημείωσε, προκαλώντας την αντίδραση του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Αθ. Νταβλούρου, ο οποίος σχολίασε ότι «απίστευτη δεν είναι η ανακοίνωση αλλά η τακτική σας». «Τώρα φαίνεται ποιοι υπηρετούν τι και ποιοι προασπίζουν τι», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο»
Μάλιστα είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης. Είστε συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής και σας ενώνει το ίδιο μανιφέστο».
Η στάση του κ. Νταβλούρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας τον προεδρεύοντα κ. Κυρ. Βιρβιδάκη για τήρηση δυο μέτρων και δυο σταθμών, με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να του λέει ότι «στην αστυνομοκρατία μόνο ο κ. Νταβλούρος έχει τον λόγο» και τον κ. Βιρβιδάκη να της απαντά ότι «ο καθένας έχει την ιστορία του σε αυτό τον τόπο».
Αφορμή για την κίνηση της ΝΔ στάθηκε η ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου που κατά την «γαλάζια» επικοινωνιακή ομάδα θεωρήθηκε εμπρηστική και θέλησαν να απαντήσουν με ένα ουσιαστικά εμφύλιο πολεμικό ανακοινωθέν.

«Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες! Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή» αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ ενοχλήθηκε από τη συνέχεια της ανακοίνωσης, στην οποία επισημαίνεται: «
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν.

Μόλις πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Ν.Δ. σήμανε συναγερμός και αμέσως ενημερώθηκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης και δόθηκε εντολή να υπάρξει απάντηση.

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο» επισημαίνεται στην αρχή της ανακοίνωσης της Ν.Δ.

Στη συνέχεια η Ν.Δ. απευθύνεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα "άκρα" να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».  

Η στάση της ΝΔ πυροδότησε την αναμενόμενη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα, για τα οποία απαξιεί να απαντήσει και απλά σημείωσε το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Νίκος Βούτσης επεσημαίνει: «Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ανακοίνωσης του κυβερνώντος κόμματος και την ανάληψη των ευθυνών από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους για την έκδοσή της.
Σημειώνουμε μόνο ότι η ατζέντα, η φρασεολογία, η εμφυλιοπολεμική λογική και η διχαστική πολιτική που εμπεριέχονται σε αυτή την ανακοίνωση, είναι πρωτοφανής σε όλη την πολιτική μας ιστορία και καταδεικνύει, πέραν των άλλων, το ποιος εργάζεται για να αναπτύσσεται η πιο μισαλλόδοξη ακροδεξιά στη χώρα μας» Ο πόλεμος των ανακοινώσεων
Η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού αναφέρει τα εξής:
«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».
Η ανακοίνωση της ΝΔ ήταν η εξής:
«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.
Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».
Η ανταπάντηση της νεολαίας του Συνασπισμού:
«Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του.

Οι βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε  να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.

Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσης τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν.

ΥΓ. Θα περιμέναμε  από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος  Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"