Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Κουβέλης - Βενιζέλος σε Σαμαρά: Οι ενστάσεις για το φορολογικό θα συζητηθούν στη Βουλή

Σύμπνοια και προσέγγιση στις απόψεις για Βενιζέλο και Κουβέλη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Νωρίτερα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Στουρνάρας.
Mε βασικό θέμα την αναζήτηση συγκεκριμένου σχεδιασμού για το επόμενο εξάμηνο, οι κυβερνητικοί εταίροι συσκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, μία μέρα μετά την εκταμίευση της δόσης.
 Βενιζέλος:...
Πρώτος στόχος η ανακοπή της ύφεσης
"Μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup και τη νέα αφετηρία για τη χώρα, το θέμα είναι η ανακοπή της ύφεσης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, το θετικό πρόσημο, οι ρυθμοί ανάπτυξης και οι δημιουργία θέσεων εργασίας", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο πολίτης πρέπει να νιώσει ασφαλής και ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα τελευταία, όπως πράγματι είναι». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε αισιόδοξος και ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να κάνει τη στροφή και ο πρώτος πυλώνας στη νέα πορεία είναι η κοινωνική συνοχή.
Ο δεύτερος άξονας, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι η λήψη πρακτικών μέτρων για την ανάπτυξη, που δεν είναι μόνο οι αποκρατικοποιήσεις, αναφέροντας ότι πρόκειται για τις μικρές καθημερινές αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχτούν από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης, ανέφερε ότι πρέπει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό διοικητικό τρόπο, αλλά και με τον απόλυτο πολιτικό συντονισμό. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να έχει ενιαία λειτουργία και να υπάρχει πλήρης συνεννόηση.
Σε ερώτηση για το φορολογικό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι πρέπει να φύγουμε από τη συζήτηση για τα φορολογικά μέτρα και να πάμε στη συζήτηση για το εθνικό φορολογικό σχέδιο.
Κουβέλης: "Δεν συζητήσαμε για ανασχηματισμό και εκλογικό νόμο
"Σε ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση" εκτίμησε ότι βρίσκονται οι εξελίξεις για τη χώρα μας με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο πρόσφατο Eurogroup, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι απομένει πια να μπει μπροστά η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ακόμα η αποτελεσματική λειτουργία και η συνεκτικότητα της κυβέρνησης.
Ο ίδιος, όπως ανέφερε, έθεσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί έναν κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους αγρότες.
Ο κ. Κουβέλης με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε θέμα ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για το φορολογικό είπε πως τα τρία κόμματα συμπίπτουν στα περισσότερα θέματα και ότι όπου υπάρχουν διαφορές θα συζητηθούν στην κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ωστόσο ερωτηθείς για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ περί καθιέρωσης απλής αναλογικής, απάντησε ότι η πρόταση του κόμματός του στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και στην καθιέρωση θεσμών ενίσχυσής του.
Τέλος, για τον συντονισμό της κυβέρνησης είπε ότι θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένο τρόπο για κάθε υπουργείο.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις  όποιες εκκρεμότητες.
"Η απόφαση για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από την Standard & Poor’s δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας αλλά δεν εφησυχάζουμε", είπε και σημείωσε "πως είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση για το φορολογικό...ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός".
Ερωτηθείς για το χαράτσι της ΔΕΗ είπε πως η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ για το αν ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές απάντησε πως "είναι πολύ νωρίς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"