Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Πελοπόννησος. Στην τρίτη θέση σε παραγωγή… χασίς!

Στην τρίτη θέση ανάμεσα στις περιοχές-παραγωγούς χασίς κατατάσσεται η Πελοπόννησος με 3.182 εκριζωμένα δενδρύλλια από την αστυνομία.
Νούμερο ένα παραγωγός περιοχή της Ελλάδας αναδεικνύεται (όπως άλλωστε αναμενόταν) η Κρήτη όπου κατασχέθηκαν 10.407 δενδρύλλια χασίς
Ακολουθεί η Θεσσαλία, που μέχρι πρότινος....
απουσίαζε από τον σχετικό «χάρτη».
Σε αστυνομικές επιχειρήσεις από την αρχή του χρόνου εκριζώθηκαν 8.711 δενδρύλλια. Μετά την Πελοπόννησο (3.182) έπονται η Αττική (1.948) και η Θεσσαλονίκη (1.606).
Στα 60 εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται στη χονδρική η αξία των δενδρυλλίων κάνναβης τα οποία κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία στο διάστημα από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου εκριζώθηκαν συνολικά 28.486 δενδρύλλια, όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι δεν ξεπέρασε τα 16.642. 
Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 71% που αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη συνδρομή των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία το 2011 παρέμεναν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω έλλειψης τεχνικής συντήρησης.
Κάθε δενδρύλλιο «δίνει» κατά μέσο όρο ένα κιλό χασίς και η τιμή του αποτιμάται στις 2.000 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω, η ποσότητα χασίς που θα παρήγαγαν τα 28.486 δενδρύλλια κάνναβης θα ανερχόταν σε 28,4 τόνους και η τιμή τους στη χονδρική θα άγγιζε τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου, στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. το 2012 συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αφορούν συνολικά 726 κατηγορουμένους, κυρίως για τα κακουργήματα της διακίνησης και της εμπορίας κάνναβης.
Peloponnisos News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"