Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Στα όπλα οι φορείς της Αρκαδίας που αντιδρούν στο ενδεχόμενο μεταστέγασης του στρατόπεδου στη Καλαμάτα.

g_0.jpgΣτα όπλα οι Αρκάδες μετά την διαφαινόμενη μεταστέγαση του 11ου Συντάγματος Πεζικού από το  στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» στο κλειστό στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα μια εξέλιξη που έστω και αργά φαίνεται πως κινητοποίησε τους φορείς του γειτονικού μας νομού.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς του νομού οπού τονίστηκε πως θα πρέπει άμεσα να δοθούν από πλευράς κυβέρνησης εξηγήσεις πρώτον για την απόφαση μεταφοράς του στρατοπέδου και δεύτερον για τα σχέδια της επομένης ημέρας όσον άφορα στο στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως υπάρχουν σκέψεις για μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Μετά το πέρας της σύσκεψης αποφασίστηκε να....

σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον υπουργό εθνικής άμυνας και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς  επιστολή με την οποίαν οι φορείς της Αρκαδίας δηλώνουν την έντονη αντίδραση τους στο ενδεχόμενο μεταστέγασης του στρατόπεδου τονίζοντας πως εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την απόφαση της τότε ''θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την παραμονή του στρατοπέδου στην Τρίπολη''
χαρακτηριστική και η ανακοίνωση μετά το πέρας της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα ο οποίος τονίζει ...το 11ο Σύνταγμα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει άρρηκτα δεθεί με την ιστορία αυτού του τόπου, καθώς δεν έλλειψε από καμία μάχη της σύγχρονης παρουσίας της χώρας. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διανοηθεί ότι μπορεί με τις αποφάσεις του να διακόψει την ιστορική συνέχεια του 11ου Συντάγματος, το οποίο, μαζί με την 4η Μεραρχία, ταυτίζεται απόλυτα με το φρόνημα του Αρκαδικού λαού, ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου η συνεισφορά του υπήρξε καταλυτική».

Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από την κεντρική κυβέρνηση σε αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν παρά να στηρίζονται κατεξοχήν στην ορθολογιστική διαχείριση των πραγματικών και επιτακτικών αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι στην κοινωνία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια πιθανή απομάκρυνση του Συντάγματος όχι μόνο δεν θα εξοικονομούσε πόρους, αντίθετα θα δημιουργούσε πρόσθετες οικονομικές απώλειες στην περίπτωση μεταφοράς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"