Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

http://odimotis.files.wordpress.com/2010/12/alfavi2379.jpgΑισθητή επιδείνωση του καιρού φέρνει ο Δεκέμβριος, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και τοπικές βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 
Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από τη Δευτέρα και σε σε γενικές γραμμές θα διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.
Αναλυτικά ο καιρός της εβδομάδας έχει ως εξής:...

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, ακόμα και -9 μποφόρ στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300 μ.) και το βραδύ σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Την
Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.
 

Την Τέταρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, καθώς θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί, όμως τις πρωινές ώρες της Τέταρτης μπορεί να σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική, τη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι βοριάδες θα επιστρέψουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.
Το Σάββατο, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά. Οι άνεμοι προβλέπονται από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, ενώ στα βόρεια προβλέπονται ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 ενισχυμένοι. Πτώση αναμένεται να καταγράψει η θερμοκρασία στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"