Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Νεκροί σε τροχαίο ο δ/ντης και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης

Νεκροί σε τροχαίο ο δ/ντης και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης Δύο διασώστες του ΕΚΑΒ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας
Νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο οδηγός του οχήματος που είναι και ο πρόεδρος των εργαζομένων. Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ. 
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε εντολή να....
διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.


Το ασθενοφόρο μετέβαινε στο Ρέθυμνο για ένα σεμινάριο εκπαίδευσης διασωστών.
Σε μια από τις επικίνδυνες στροφές σε αυτό το σημείο του δρόμου συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, ανατράπηκε και πήρε φωτιά.
Ακολούθησαν δύο εκρήξεις λόγω των εύφλεκτων υλικών και του οξυγόνου. Οι διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν να βοηθήσουν δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και ειδοποίησαν αμέσως αστυνομία και πυροσβεστική.
Μετά το σβήσιμο της φωτιάς βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι σωροί των δύο διασωστών, ενώ τραυματισμένες είναι οι δύο γυναίκες του άλλου αυτοκινήτου χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.
Για το μοιραίο τροχαίο ενημερώθηκε ο κ. Λυκουρέντζος ο οποίος βρισκόταν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας.
Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση.
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων.
Για «τραγική εξέλιξη και πλήγμα για το σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ και την ιατρική οικογένεια» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος, οποίος έθεσε το θέμα σε γνώση της Επιτροπής και απευθυνόμενος προς τον κ. Λυκουρέντζο ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα και ο έλεγχος των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγική αυτή εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"