Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Συνταξιούχοι "φαντάσματα" σε Ρωσίδες και Βουλγάρες. Υπό κατάρρευση τα ταμεία.

Η απογραφή των συνταξιούχων έχει ολοκληρωθεί στα περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία ωστόσο όπως προκύπτει από τους αριθμούς “αγνοούνται45.991 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί για απογραφή. 
Συγκεκριμένα, η απογραφή όλων των ταμείων θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου αφού η προθεσμία δεν έχει εκπνεύσει ακόμη για τον ΟΑΕΕ και το ΝΑΤ.
Ειδικότερα, ο αριθμός των συνταξιούχων “φαντάσματα” ουσιαστικά....
επιβεβαιώνει το πάρτι με τις πλασματικές αποδείξεις και τις παροχές σε πεθαμένους που κράτησε για ολόκληρες δεκαετίες και έφερε τα ασφαλιστικά ταμεία ένα βήμα πριν την κατάρρευση. 
Σημειώνεται ότι τα Ταμεία από τις παράνομες συντάξεις “μπαίνουν μέσα” περίπου 450 εκατ. Ετησίως και αν υπολογιστεί η ζημιά σε βάθος δεκαετίας τότε οι απώλειες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ!
Ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά “Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει θα τις παραδώσω εγώ ο ίδιος στον εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μεχρι το τελευταίο ευρώ”.

Τα στοιχεία που πρόεκυψαν από την απογραφή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ειδικά στο ΙΚΑ που είναι το μεγαλύτερο ταμείο, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν εμφανιστεί για απογραφή ανέρχονται στους 11.095. Παρομοίως και στον ΟΓΑ οι συνταξιούχοι που αγνοούνται είναι περίπου 10.000 τη στιγμή που η απογραφή έχει ολοκληρωθεί και στα δυο αυτά ταμεία. Στον ΟΑΕΕ η προθεσμία εκπνέει σε λίγες ημέρες (τέλος του χρόνου) ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν απογραφεί μόλις 234.251 από το σύνολο των 340.000.
Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απογραφή των συντάξεων χηρείας και άγαμων θυγατέρων και στο υπουργείο Εργασίας εκτιμάται πως οι παράνομες συντάξεις χηρείας μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000 ενώ οι παράνομες παροχές στις άγαμες θυγατέρες ανέρχονται στις 1.000. Το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων συντάξεων πιθανολογείται πως θα εντοπιστεί σε Ρωσία, Ουκρανία και Βουλγαρία αφού πρόκειται για συντάξεις χηρείας που εισπράττουν αλλοδαπές που παντρεύτηκαν ηλικιωμένους συνταξιούχους με “παχουλές” απολαβές και τώρα πια ως χήρες έχουν επιστρέχει στις πατρίδες τους.
Τέλος Φεβρουαρίου για πρώτη φορά θα υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον ακριβή αριθμό συνταξιούχων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. 
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"