Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Θα είμαστε ενιαίο κόμμα, όχι Βαβυλωνία»

Τσίπρας: «Θα είμαστε ενιαίο κόμμα, όχι Βαβυλωνία»Μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι οι εκλογές σημείωσε στην δευτερολογία του κατά την τρίτη ημέρα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας, στέλνοντας όμως και σαφή εσωκομματικά μηνύματα προς τους διαφαινόμενους αμφισβητίες του νέου προσανατολισμού και της νέας μορφής του υπό διαμόρφωση κόμματος.
Αργά το απόγευμα....
υπερψηφίστηκε η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίς το βράδυ άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης.
Ενιαίο κόμμα, όχι Βαβυλωνία, θέλει ο Αλ. Τσίπρας
Έπειτα από ένα διήμερο έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και δεδομένης της πρόθεσης του Αριστερού Ρεύματος να καταγράψει δυνάμεις και να αναδειχθεί συνεπώς σε έναν πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Ας αφήσουμε πίσω μας την μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στην συσκευασία του ενός».

Ολόκληρη η δευτερολογία του κ. Τσίπρα εν αναμονή πλέον των αποτελεσμάτων που θα καταγράψουν τους νέους συσχετισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αυτό το τριήμερο μας δόθηκε η δυνατότητα να βάλουμε τις βάσεις για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα: Αριστερού, ριζοσπαστικού, δημοκρατικού. Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους και όλες μας. Με ωριμότητα, με όραμα, με προτάσεις και πάνω απ' όλα με αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα, που φανερώνει πως όλοι και όλες έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, αλλά, κυρίως, έχουμε ήδη πάρει την μεγάλη απόφαση. Θα μπούμε εμείς μπροστά για να σταματήσει η καταστροφή. Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για να δώσουμε όλο μας το είναι, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτόν τον τόπο από την αρχή.


Έχουμε μια κυβέρνηση που για το χατίρι της κ. Μέρκελ είναι ικανή να τα σαρώσει όλα. Έχουν πια χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και λογικής. Προχθές αποφάσισαν να φορολογούν από εδώ και στο εξής ακόμη και όσους έχουν τρίτο παιδί, αδιαφορώντας για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αδιαφορώντας για την ίδια την επιβίωση του λαού μας.


Έχουμε μια κυβέρνηση που στερείται πια κάθε σοβαρότητας όταν εξαγγέλλει ότι δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Σήμερα, τους διαψεύδει ο ίδιος ο Σόιμπλε, με έγγραφό του που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και προβλέπει ότι το χρέος, ακόμα και με τις σημερινές δικές τους αισιόδοξες προβλέψεις, δεν θα είναι 124% το 2020, αλλά 126 %. Αυτό σημαίνει 5 δις νέα μέτρα στη πλάτη του λαού μας. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και όσα θα προκύψουν από την ύφεση που για άλλη μια φορά υποεκτιμάται και την επακόλουθη υστέρηση των δημόσιων εσόδων. Και, επιπλέον, θα πρέπει να προσθέσουμε και όσα θα χρειαστούν από την απόκλιση από το στόχο των 31 δις επαναφοράς ομολόγων.


Τα δεδομένα αυτά σημαίνουν ότι πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στην πίεση να φέρει νέα μέτρα. Και φυσικά επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εύνοια των δανειστών για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, θα το κάνει, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία.


Ας το γνωρίζουν όμως από τώρα. Αυτή θα είναι η τελευταία της πράξη. Ο λαός μας δε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην απόπειρα εξόντωσής του. Ούτε εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.


Τους λέμε λοιπόν από σήμερα.


Αφήστε κάθε σκέψη να γαντζωθείτε με το ζόρι στην εξουσία.


Η στρατηγική σας δοκιμάστηκε και απέτυχε.


Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στο τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε το δρόμο στο λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του.


Η μόνη υπηρεσία που σας έμεινε είναι να οδηγήσετε τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δε μπορέσατε και δε θελήσατε εσείς να προστατέψετε.


Ξέρω, βέβαια, ότι αυτή η προτροπή προς το σύστημα των τριών κομμάτων που μας κυβερνάν, δύσκολα θα γίνει αποδεχτή. Πρώτον, γιατί δεν έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Δεύτερον, γιατί ο φόβος που χρησιμοποίησαν ως όπλο έχει πια περάσει στους ίδιους. Να ξέρετε, όμως, ότι οι εξελίξεις είναι πιθανόν να προχωρήσουν ανεξάρτητα από τις προθέσεις και επιδιώξεις των τριών μνημονιακών.


Η κρίση δεν είναι ελληνική. Είναι ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Οι αντιθέσεις ξεπερνάνε τις επιδιώξεις του εθνικού αστικού μπλοκ, γι' αυτό εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Να μην αιφνιδιαστούμε. Και κυρίως οφείλουμε να οργανώσουμε την πάλη του λαού, ώστε οι πολιτικές εξελίξεις που θα έρθουν να τον βρουν στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστή και όχι στο περιθώριο, παθητικό θεατή.Συντρόφισσες και σύντροφοι,


Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο πολιτικός οργανισμός που φτιάχνουμε είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο στάδιο και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και αισιόδοξες γι' αυτό που χτίζουμε.

Άκουσα τις ομιλίες ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών. Διέκρινα την αγωνία και την αποφασιστικότητά τους. Ακούσαμε τους νεολαίους να αμφισβητούν πρώτα εμάς και μετά τον κόσμο που πρέπει να αλλάξουν. Είμαστε περήφανοι για τα νέα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Αγωνίζονται χρόνια τώρα με πάθος και όραμα ενάντια στην βαρβαρότητα. Δεν πρέπει να τα διαψεύσουμε.

Ακούσαμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την επαρχία να μιλάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και την αγωνία τους για το πως θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Πρέπει να τους βοηθήσουμε.


Ακούσαμε τις ομιλίες των ανθρώπων μας από τους εργασιακούς χώρους και την θέλησή τους να μπουν μπροστά ώστε να αλλάξουν όλα στον τρόπο παρέμβασης και δουλειάς μας σε αυτούς τους χώρους. Πρέπει να τους εμπνεύσουμε.


Ακούσαμε παλαιότερους και νεότερους συντρόφους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για την αλληλεγγύη και την παρέμβασή μας εκεί που η κοινωνία ξηλώνεται, εκεί που οι συμπολίτες μας μένουν απροστάτευτοι από την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να τους ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Νιώσαμε την αγωνία όλων για το πως θα εκφράσουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα τον κόσμο που μας πίστεψε, μας στήριξε και θέλει από εμάς όχι μια απλή ανάθεση έργου, αλλά τη συνεργασία μας πρώτα εντός μας και μετά στην κοινωνία, στη χώρα, σε όλη την Ευρώπη για ρήξεις, ανατροπές, νέες οριοθετήσεις.


Δεν σας κρύβω ότι με συγκίνησε η ομιλία ενός συντρόφου, που στο κατώφλι των 70 χρόνων του, ξαναοργανώθηκε. Επέστρεψε «για να ζήσει μαζί μας την εμπειρία για τη μεγάλη αριστερά».

Επέστρεψε γιατί πείστηκε, γιατί πιστεύει σε εμάς, γιατί πιστεύει ότι «αριστερό είναι ό,τι ενώνει, ό,τι εμπνέει, ό,τι κινητοποιεί». Δεν λέει αυτός ο σύντροφος τίποτε διαφορετικό από αυτό που λέει όλη η κοινωνία, οι συνάνθρωποι μας καθημερινά.

Αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να τον διαψεύσουμε. Αν «ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποιο και αν είναι το ερώτημα», τότε μέσα στον πολιτικό οργανισμό που φτιάχνουμε, μέσα στη χώρα, μέσα σε όλη την Ευρώπη, οι απαντήσεις είναι μπροστά μας.


Νέος φορέας από τα κάτω. Των ανθρώπων του, όχι των ειδικών. Αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός. Εναλλακτικός ,όχι δογματικός. Μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών. Πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών. Δίπλα και μέσα στα κοινωνικά κινήματα. Μέσα στις μεγάλες κοινωνικές διεργασίες. Η νέα πολιτική πρόταση για το σήμερα και το αύριο του λαού και του τόπου.


Με την προγραμματική επεξεργασία που μας πήγε όλους μαζί από το 4% στο 27% και αύριο θα μας πάει πανίσχυρους στην κυβέρνηση, θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια της καταστροφής, της ύφεσης και της λιτότητας.


Στα τρία άλφα των αγορών και των «λύκων» αξιολόγησης, θα απαντήσουμε με τα δικά μας τρία άλφα.

Απασχόληση.
Ασφάλιση.
Αναδιανομή του πλούτου.

Στην βαρβαρότητα και στα τρία άλφα των τραπεζιτών θα απαντήσουμε με τα δικά μας τρία άλφα.

Αξιοπρέπεια.
Ανυπακοή.
Αλληλεγγύη»
.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας στη συνδιάσκεψη του κόμματός του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εύχεται επισήμως τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρώπη».

Η αντίδραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη
O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορευτεί συντονισμένα, βιάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Φαντασιώνεται να περπατήσει στα ερείπια της. Ζητά εκλογές και καλεί το λαό σε ανυπακοή. Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος του χάους. Οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"