Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Προειδοποίηση της Χρυσής Αυγής για σοβαρά επεισόδια στην Καλαμάτα

Για σοβαρά και εκτενή επεισόδια στην Καλαμάτα που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, προειδοποιεί η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, με αφορμή συγκέντρωση που προγραμματίζεται να γίνει στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη από την «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας» και καλεί τον Αστυνομικό Διευθυντή να την απαγορεύσει. 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αναφέρεται:...
«Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και από αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί στην πόλη μας, κάποια ομάδα με την επωνυμία «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας», η οποία προφανώς δεν έχει νομική υπόσταση, υπεύθυνους σύμφωνα με τον Νόμο κ.τ.λ., διοργανώνει «αντιφασιστική» συγκέντρωση την Πέμπτη 6η Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ. μ., στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, με συνθήματα όπως: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», «Ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά, να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά».

Όπως βλέπουμε, δεν πρόκειται για μια απλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κ.τ.λ., αλλά εδώ προαναγγέλλεται ευθέως η πρόθεση των αγνώστων (κουκουλοφόρων!) διοργανωτών της συγκέντρωσης, να ασκήσουν «βία κατά πολιτικού κόμματος» (παράβαση του άρθρου 157 α., του Ποινικού Κώδικα).

Προφανώς, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να ασκήσουν βία κατά της Χρυσής Αυγής, για να την «τσακίσουν» όπως λένε, θα προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της πόλεως, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως της Καλαμάτας. Τονίζουμε, ότι την ημέρα και την ώρα της συγκεντρώσεως (απόγευμα της Πέμπτης), συνήθως κυκλοφορεί πολύς κόσμος στο κέντρο της πόλεως, τα δε εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας να αναλογισθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαγορεύσει την συγκεκριμένη συγκέντρωση των κουκουλοφόρων, όπως έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να κάνει (Άρθρο 11 - Δικαίωμα Συνάθροισης, παράγραφος 2: «Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει»).
Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι υπεύθυνος αλλά και υπόλογος για ότι συμβεί!

(ΥΓ): Ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος της Ελλάδος, Άρθρο 120, παράγραφος 4: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"