Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικός «σεισμός» από την εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ

politikos-seismos-apo-tin-emploki-papakonstantinoy-sti-lista-lagkarntΤριγμούς προκάλεσε στο πολιτικό σύστημα η υπόθεση της εμπλοκής του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λανγκάρντ, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης να εκδίδουν το Σάββατο σκληρές ανακοινώσεις με κοινό παρανομαστή τη διεξαγωγή προανακριτικής επιτροπής που όπως όλα δείχνουν θα ζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. 
Για σκευωρία κάνει λόγο....
ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.
Για του λόγου το αληθές, ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως μερίδιο ευθύνης έχει και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ περιόρισαν την ευθύνη μόνο στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να γλιτώσει τη διάλυση η συγκυβέρνηση.

Από τη μεριά της η ΔΗΜΑΡ,  στη δική της ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Η πολιτική πρωτοβουλία της Βουλής για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν από σαφείς ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο».Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να τους δοθεί η νέα λίστα Λανγκάρντ επιμένοντας στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής:

«Απαιτούμε να μας δοθεί το σύνολο των στοιχείων της νέας λίστας Λαγκάρντ διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι προσπάθειες απόκρυψης από τον ελληνικό λαό οδηγούν σε συγκάλυψη προσώπων που έχουν διαπράξει παράνομες ενέργειες που σχετίζονται και με το πολιτικό χρήμα. Το ίδιο δηλαδή που διέπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου τον οποίο υπενθυμίζουμε ότι στήριξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου».

«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βγάζει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και τη συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» αναφέρει σε δήλωσή της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, ο Παπακωνσταντίνου θα είχε περάσει προ πολλού από το γραφείο του ανακριτή και σήμερα θα βρισκόταν στον Κορυδαλλό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση.

Τι λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής κάνει λόγο για σκευωρία και στοχοποίηση του ίδιου ως εξιλαστήριου θύματος.

«Δεν θα ήμουν τόσο ανόητος ώστε να σβήσω τα ονόματα κάποιον όταν ήξερα ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"