Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Αντικειμενικές αξίες σε όλες τις περιοχές της χώρας

Αντικειμενικές αξίες σε όλες τις περιοχές της χώρας
Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα, κάποια στιγμή μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης
Ο κ. Μαυραγάνης, ωστόσο απέφυγε να πει αν θα υπάρξουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες το Μάρτιο, ωστόσο, τόνισε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των τιμών θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές»
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι....
όλα τα ακίνητα θα έχουν μια αντικειμενική τιμή πάνω στην οποία θα γίνονται όλες οι αγοραπωλησίες και γενικότερα οι μεταβιβάσεις ή η επιβολή φόρων
Φυσικά, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κάποια αγροτεμάχια, αλλά πάντως, θα προκύψει μεγάλη επιβάρυνση για τη συντριπτική πλειοψηφία της ακίνητης περιουσίας. 
Πλέον, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι σήμερα «ξέφευγαν» από το χαράτσι στα ακίνητα, θα πληρώνουν κάθε χρόνο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Αναφορικά με το θέμα των εφοριών, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές προϊσταμένων θα γίνουν με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια και πως οι εφοριακοί θα κρίνονται ανά τρίμηνο. 
Παράλληλα, προανήγγειλε την πλήρη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και διαρκείς ελέγχους από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"