Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Στοπ στην περιφορά δίσκου στις Εκκλησίες

Σταματά η περιφορά του δίσκου εράνων κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων λειτουργιών στις κατά τόπους εκκλησίες της χώρας. Σε αυτή την απόφαση προχώρησε η Ιερά Σύνοδος.
Συγκεκριμένα, οι κληρικοί θεωρούν ότι θα είναι καλύτερα “να μη βγει δίσκος τα Χριστούγεννα”, “λόγω των υφισταμένων επαχθών οικονομικών συνθηκών που επιβαρύνουν τον φιλόχριστον λαόν”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που....
απέστειλε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Διαυλείας, Γαβριήλ, στους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, “δε θα γίνει «περιαγωγή δίσκου» στους ναούς, υπέρ του προγράμματος επιδότησης των οικογενειών της Θράκης για το τρίτο παιδί”, αλλά κάθε μητρόπολη θα συνεισφέρει προαιρετικά κατά το μέτρο των δυνατοτήτων της και “κατά την έμφρονα κρίσιν του οικείου μητροπολίτου” όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, εξαιτίας των “υφιστάμενων επαχθών οικονομικών συνθηκών αίτινες επιβαρύνουν τον φιλόχριστον λαόν, κατά την εργώδη προσπάθειαν της χώρας ημών προς υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσεως”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"