Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη στον κόσμο η Εθνική Νεανίδων στο πόλο

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στο Περθ της Αυστραλίας κέρδισε η εθνική μας ομάδα των Νεανίδων, η οποία επικράτησε με σκορ 9-5 της Ουγγαρίας στον τελικό και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.
Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση....
διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν 7-2 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και σκόραραν ξανά με τη Ζάντου στα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου (8-3).
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 0-2, 2-4, 1-2, 2-1
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, που νίκησε τις ΗΠΑ στον «μικρό τελικό» με 13-12.
Οσον αφορά την Εθνική Εφήβων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 5η θέση επικρατώντας με 14-5 της Ρουμανίας.
Τα συγχαρητήριά του στην Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νεανίδων στο Περθ της Αυστραλίας, εξέφρασε με τηλεγράφημά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η μεγάλη σας επιτυχία μας κάνει όλους πραγματικά υπερήφανους σε στιγμές δύσκολες για τον τόπο, ενώ μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία» ανέφερε στο τηλεγράφημά του ο κ. Παπούλιας.

Με δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, συνεχάρη την εθνική υδατοσφαίρισης νεανίδων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ.
«Για μία ακόμη φορά η ελληνική υδατοσφαίριση κράτησε την ελληνική σημαία ψηλά και μας έκανε υπερήφανους. Η Εθνική Νεανίδων, μετά την πρώτη θέση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Περθ, επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική του αθλήματος στη χώρα μας», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ.Ιωαννίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"