Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαίος και ισχυρός ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ 2-1

Πραγματοποιώντας σούπερ εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και πήρε τη τρίτη του εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άρσεναλ (2-1) σε ισάριθμα ματς! 
Άλλη μια χρονιά που οι Πειραιώτες μαζεύουν 9 βαθμούς και αποκλείονται.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Πειραιώτες, που μπήκαν χαλαρά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Τρανό παράδειγμα η φάση....
στο 2',  με τον Σκιλασί να έχει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ και αποφεύχθηκε ένα γρήγορο γκολ που θα ανάγκαζε τους γηπεδούχους να κυνηγούν το σκορ.
Η γρήγορη ευκαιρία της Άρσεναλ φαίνεται πως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ και στα επόμενα λεπτά πήραν τον έλεγχο του ματς και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι φάσεις μπροστά από την εστία των "κανονιέρηδων" δεν άργησαν να έρθουν και να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο κρύο "Γεώργιος Καραϊσκακης".
Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες...
Στο 7' το σουτ του Αμπντούν μπλόκαρε ο Στσέζνι, ενώ 4 λεπτά αργότερα (11') χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Τοροσίδης έδωσε ωραία στον Αμπντούν, εκείνος πάσαρε στον Τζιμπούρ, όμως ο γκολκίπερ της Άρσεναλ έπεσε και έσωσε την εστία του από βέβαια παραβίαση. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους Νταμπλούχους Ελλάδας να δημιουργούν ευκαιρίες, δίχως όμως να καταφέρνουν να τις μετατρέπουν σε γκολ.
Ο Στσέζνι ήταν σε πολύ καλή μέρα και έδιωχνε κάθε κίνδυνο προς την εστία του. Στο 20' σταμάτησε πάνω στη γραμμή με τα πόδια μια κεφαλιά του Τοροσίδη, στο 24' έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ του Γκρέκο, ενώ στο ίδιο λεπτό μπλόκαρε την κεφαλιά του Τζιμπούρ. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει με μπροστάρη τον τρομερό Αμπντούν, που στο 27' "έκρυψε" τη μπάλα από τους αμυντικούς της Άρσεναλ, έδωσε φανταστική ασίστ στον Τοροσίδη, όμως το σουτ τελευταίου κατέληξε άουτ.
... η Άρσεναλ το γκολ (0-1)
Και για να γίνουμε λίγο κλισέ: τι λέει ο νόμος του ποδοσφαίρου; Αν χάνεις ευκαιρίες, τότε κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Έτσι και έγινε. Ο Ζερβινιό έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ροζίτσκι και εκείνος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 1-0 για την Άρσεναλ, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Άτυχος ο Ολυμπιακός, αλλά χρειάζεται και αποτελεσματικότητα...
Στην επανάληψη οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που ήθελαν το γκολ, όμως οι "κανονιέρηδες" ξεκίνησαν πιο δυνατά και είχαν δύο τελικές με κεφαλιές του Σαμάκ (50') και του Αρσάβιν (53'). Όπως και στο πρώτο μέρος όμως, οι "ερυθρόλευκοι" αφυπνίστηκαν και μετά από λίγα λεπτά πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 59' θα μπορούσαν να σκοράρουν, όταν ο Αμπντούν βρήκε τον Φέισα όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ, ενώ τα επόμενα δευτερόλεπτα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Φουστέρ αντικατέστησε τον Φέισα και ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο επιθετικός.
Ο κόσμος και ο Μανιάτης έφεραν το 1-1
Οι γηπεδούχοι είχαν πατήσει τέρμα το γκάζι και έκλεισαν την Άρσεναλ στα καρέ της, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί, να φωνάζει συνεχώς και να σπρώχνει την ομάδα προς το γκολ. Ένα γκολ που ήρθε τελικά στο 64' έπειτα από "ασίστ" του Ράμσι στον Μανιάτη που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο του Ολυμπιακού στα ουράνια.
Η είσοδος του Φουστέρ λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους που στη συνέχεια είχαν σαφώς καλύτερη ανάπτυξη. Στο 70' οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ πέρασε λίγο άουτ.
Το άγγιγμα του "Μίδα"-Μήτρογλου (2-1)
Δύο λεπτά αργότερα (72') ο Ζαρντίμ προχώρησε σε μια αλλαγή που δεν την συνηθίζει, αφού έβαλε τον Μήτρογλου στη θέση του Αμπντούν και άφησε στην ενδεκάδα και τον Τζιμπούρ. Η επιλογή του κρίνεται άκρως επιτυχημένη, αφού ο Έλληνας επιθετικός τον δικαίωσε. Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ελίχθηκε εκτός περιοχής, έκανε ένα εξαιρετικό σουτ και έγραψε το 2-1. Πανέμορφο γκολ από τον Κώστα Μήτρογλου.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αμπντούν ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μέρος και από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, όμως τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη πηγαίνει στον Νταβίδ Φουστέρ. Στον ποδοσφαιριστή που με το μπήκε στον αγώνα η εικόνα της ομάδας του άλλαξε προς το καλύτερο και ήρθε τελικά η μεγάλη ανατροπή. Γι' άλλη μια φορά αφανής ήρωας ο Ισπανός...

Αδύναμος κρίκος

Ο Στσέζνι προσπάθησε να γίνει ο ήρωας της ομάδας του με τις επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, όμως οι συμπαίκτες του και ιδιαίτερα οι αμυντικοί τον πρόδωσαν. Κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο από την Άρσεναλ, ιδιαίτερα σ' ό,τι αφορά την αμυντική της λειτουργία.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανός)
Βοηθοί: Ρομπέρτο ντελ Παλομάρ, Χεσούς Κάλβο Γκουανταμούρο
Τέταρτος: Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμέλεν, Κοκελέν, Μιντ (83' Άνγκα), Ράμσι, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Ζερβινιό, Σαμάκ.
Γκολ: 64' Μανιάτης / 38' Ροζίτσκι
Κίτρινες: 51' Φέισα / 54' Κοκελέν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"