Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Εισήγηση ΡΑΕ για αύξηση 13% στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου του 2013, που είχε προαναγγείλει προ ημερών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός, επιβεβαίωσε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).  
Στην εισήγησή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προτείνει μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 13% στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Η απόφαση της ΡΑΕ αναμένεται να....
καθαρογραφεί και να αποσταλεί στον υφυπουργό Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος και θα αποφασίσει τελικά για το ύψος των αυξήσεων.

Στην απόφαση κατέληξε η ολομέλεια της Αρχής, θέτοντας ως προϋπόθεση για αυτή την αύξηση, να μειώσει η ΔΕΗ τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 600 εκατ. ευρώ το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 49% σε κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, ενώ μεσοσταθμικά είναι της τάξης του 25% κατανεμημένες σε τρεις δόσεις: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 1η Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ οι ανατιμήσεις οφείλονται στην αύξηση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας, την άνοδο των πρώτων υλών, αλλά και την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Αντιδράσεις

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας τη λογική του Χότζα αφού διέρρευσε υπέρμετρες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τελικά έκανε δήθεν χάρη στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό επιβάλλοντας χαμηλότερες αυξήσεις», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Έτσι, αντί η κυβέρνηση να "παγώσει" τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την πολιτική της παγώνει στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα», συνέχισε.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις» στα τιμολόγια της ΔΕΗ απηύθυνε το ΚΚΕ συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν».  

«Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα», επισήμανε σε σχόλιό του.

Το ΚΚΕ ζητά επίσης «να μειωθούν τώρα δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εργατικές -λαϊκές οικογένειες, να μην υπάρξει καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια από τα τιμολόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"