Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Tην πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων του ποσού του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. 
Εξέφρασε επιπλέον....
τη βούληση της κυβέρνησης «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα του ΕΛΓΑ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών». Ανέφερε ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται. Πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Για την ενιαία ενίσχυση του 2012, σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ήταν 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες, εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι στις 20 Οκτωβρίου, είχε πιστωθεί σε 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"