Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Στις 11 Δεκεμβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή - Τι λέει για επαναγορά, φορολογικούς συντελεστές, επιδόματα

Στις 11 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν από την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης  ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουνάρας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν πρόκειται να ισχύσει ο φορολογικός συντελεστής 45% για τα εισοδήματα πάνω από τις 26 χιλιάδες ευρώ, κάτι που....
είπε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός από το βήμα του Ελληνο/αμερικανικού συνεδρίου. 
Επίσης, είπε ότι θα δοθούν μέσω κριτηρίων τα επιδόματα τέκνων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη δεκαετία του 2000 δίδονταν τα επιδόματα σε όσους γονείς είχαν τρία παιδιά αφειδώς και χωρίς έλεγχο ή κριτήρια. Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα γνωστής τηλεπαρουσιάστριας που έχει τρία παιδιά και είπε ότι δεν χρειάζεται το επίδομα γιατί έχει αρκετά χρήματα. 
Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ακόμα ότι έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ της χώρας στο εξωτερικό, δεχόμενος συγχαρητήρια ακόμα και από αυτούς που ήταν δύσπιστοι ή καχύποπτοι.

Είπε ακόμα ότι δεν πιστεύει στην φορολογική αμνηστία για όποιον επιστρέψει τα χρήματά του στην Ελλάδα. Απλώς, εκτιμά ότι τα κεφάλαια θα επιστρέψουν σιγά - σιγά, όσο απομακρύνεται από την Ελλάδα, ο πέπλος της δραχμικής αβεβαιότητας.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ακόμα ότι εντός των ημερών θα παραδοθεί η λίστα Λαγκάρντ, αλλά δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο αποδέκτης.

Για δε την επαναγορά ανέφερε ότι στις 13/12 έχει προγραμματιστεί Eurogroup, το οποίο και θα αποτιμήσει τη διαδικασία. Είτε πετύχει, είτε όχι το Eurogroup θα πάρει εκείνη την απόφαση πουα θα διασφαλίσει την επόμενη δόση από την πλευρά της. Αν  δεν πετύχει είναι ερωτηματικό το τι θα πράξει το ΔΝΤ, το οποίο έχει θέσει ως όρο την επαναγορά.
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"