Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο. Σε συναγερμό όλα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα όπου οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει την νεκρή ζώνη (Vid)

Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στη νεκρή ζώνη με οχήματα χωρίς διακριτικά και περιέφραξαν μία περιοχή μπροστά από το κατεχόμενο χωριό παρά τις αντιδράσεις και των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Αντιδράσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο προκαλούν, σύμφωνα με τον ANT1 Κύπρου, οι νέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην νεκρή ζώνη μπροστά από το κατεχόμενο χωριό Αυλώνα.
Αναλυτικά στις οκτώ και μισή....
το πρωί Τούρκοι στρατιώτες με πολιτική περιβολή και επιβαίνοντας σε οχήματα χωρίς κανένα διακριτικό εισήλθαν στην νεκρή ζώνη και αιφνιδιαστικά εγκατέστησαν πασσάλους στη μία πλευρά τεμαχίου γης εντός του οποίου βρίσκεται μεγάλη διάτρηση νερού.
Την ενέργεια των Τούρκων αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής που καλλιεργούν τα χωράφια στη νεκρή ζώνη οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. 
Τα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για παραβίαση του στάτους κβο.
Παρά τις παραστάσεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κατοχικός στρατός αρνήθηκε να αφαιρέσει την περίφραξη. Αργά το απόγευμα επανδρώθηκαν με πλήρη σύνθεση όλα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή, με τις σκοπιές να επανδρώνονται από δύο στρατιώτες.
Παράλληλα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο από newsview


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"