Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

REUTERS: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση των 44 δισ.

Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση των 44 δισ. Ένα διστακτικό «ναι» στην εκταμίευση των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δώσουν στο αυριανό Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα φθάσουν στην Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου, εάν προηγουμένως η χώρα εκπληρώσει όλους τους εναπομείναντες όρους.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, που επικαλείται πηγές με γνώση των συνομιλιών, στο αυριανό Eurogroup αναμένεται....
μία κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία για το ξεπάγωμα των δανείων προς την Αθήνα, μαζί με μία ευρεία συζήτηση επί της μείωσης του δημοσίου χρέους αλλά και επί της παροχής δύο ετών δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στις 28 Νοεμβρίου οι διεθνείς δανειστές θα ελέγξουν αν οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις έχουν υλοποιηθεί και η τελική απόφαση για να καταβληθεί η επόμενη δόση στην Αθήνα θα ληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου
Στις 4 Δεκεμβρίου η Ελλάδα και η Επιτροπή θα υπογράψουν αναθεωρημένο μνημόνιο και η χώρα μας θα λάβει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου.
H Ελλάδα θα πρέπει να δείξει επίσης ότι έχει δεσμευτεί πλήρως ως προς τις αποκαλούμενες «προαπαιτούμενες δράσεις» πριν της καταβληθούν οποιαδήποτε περαιτέρω δάνεια διάσωσης.
Όταν οι υπουργοί θα δώσουν την πολιτική τους στήριξη, οι προτάσεις ως προς τα μέσα για να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να χορηγηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση μπορούν να αποσταλούν στα εθνικά κοινοβούλια για έγκριση, μια διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο για να συμπληρώσει τις λίγες αξιοσημείωτες «προαπαιτούμενες δράσεις», μεταδίδει το Reuters.
Οπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο'Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οκονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, «αύριο πρέπει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Ερωτηθείς αν είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας ότι αύριο το απόγευμα η τρόικα θα ενημερώσει τους υπουργούς Oικονομικών της ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τους εταίρους της στην τρόικα (ΔΝΤ και ΕΚΤ), εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"