Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

FT ΒΡΕΘΗΚΕ Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»: Συμφώνησαν στο Eurogroup για την Ελλάδα

FT: Συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, στην οποία μετέχουν όλοι οι υπουργοί οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης αλλά εκτάκτως συμμετέχει σε αυτή και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρονται να....
διαπραγματεύονται όχι το εάν αλλά το πότε θα πραγματοποιηθεί το κούρεμα του κρατικού ελληνικού χρέους χωρίς αυτό να δημιουργήσει ένταση στις αγορές.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times πριν λίγη ώρα, βρέθηκε η “χρυσή τομή” ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται ότι πλέον και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι ο στόχος για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 δεν είναι εφικτός, και συμφωνούν στην οριοθέτηση ενός νέου στόχου, που είναι η μείωση στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, με τη λήψη νέων μέτρων απομείωσης του χρέους, τα οποία δεν αποσαφηνίζονται.
Μία τέτοια συμφωνία θα αποτελούσε συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε ευρωζώνη και ΔΝΤ, καθώς οι μεν Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας ζητούσαν την επιμήκυνση του στόχου για το ελληνικό χρέος μέχρι το 2022, το δε ΔΝΤ δε δεχόταν να αποδεσμεύσει πόρους προς μία χώρα της οποίας το χρέος θεωρεί μη βιώσιμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε εμφανίζεται να προτείνει μια προσωρινή λύση για την Ελλάδα (μείωση επιτοκίων, επαναγορά δόσεων κτλ) έως το 2016, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και θα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί κούρεμα των κρατικών χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"