Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Champion's League: Ολυμπιακός - Μονπελιέ 3-1

Με ένα σούπερ ξεκίνημα και ακόμα πιο ονειρικό τελείωμα, ο Ολυμπιακός νίκησε με το εμφατικό 3-1 την Μονπελιέ και αγκαλιάζει την τρίτη θέση, ενώ μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champion's League
Εκπληκτικός ο Γκρέκο που σκόραρε το 2-1, ενώ τα άλλα γκολ πέτυχαν οι Μασάντο, Μήτρογλου.

Ταυτότητα αγώνα....

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους
Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)
Βοηθοί διαιτητές: Σίνισα Πρεμουζάι (Κροατία), Ιγκόρ Κρμαρ (Κροατία)
Τέταρτος διαιτητής: Ίβιτσα Μόντριτς (Κροατία)
Βοηθοί διαιτητές στις δύο περιοχές: Ιγκόρ Πριστόβνικ (Κροατία), Άντε Βουτσεμίλοβιτς-Σιμούνοβιτς (Κροατία)
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (74' Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87' Φέισα), Μήτρογλου (90+2' Λυκογιάννης).
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά (46' Σαρμπονιέ), Μουνιέ (62' Τινάν), Καμαρά.
Γκολ: 4' Μασάντο, 80' Γκρέκο, 82' Μήτρογλου / 66' Μπελχαντά πεν.
Κίτρινες κάρτες: 41' Μποκαλί, 43' Καμαρά
Κόκκινες κάρτες:

Ο αγώνας

Τα πλάνα των προπονητών
Με την ενδεκάδα που περιμέναμε και είχαμε προβλέψει παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, δεδομένων των απουσιών (Κοντρέρας, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα). Το σύστημα ήταν το γνωστό 4-2-3-1 με τον Γκρέκο να παίζει στις πτέρυγες έχοντας απέναντί του τον Αμπντούν και τον Μασάντο πίσω από τον Μήτρογλου. Ας δούμε αναλυτικά πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες:
Μπορεί σ' αυτό το ματς να μην είχαμε coreo από τους φιλάθλους όπως έχουμε συνηθίσει σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ατμόσφαιρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν καυτή πριν καλά καλά ξεκινήσει η αναμέτρηση (και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα επεισόδια που δημιούργησαν οι Γάλλοι). Εξίσου καυτό ήταν και το ξεκίνημα των ποδοσφαιριστών του Λεονάρντο Ζαρντίμ....
Πρώτος σ' όλη την Ευρώπη (1-0)!
Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και το γκολ ήρθε νωρίς νωρίς. Ο Γκρέκο έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά εντός περιοχής, πάσαρε για τον Αμπντούν εκείνος σούταρε, στη συνέχεια ο Μήτρογλου σημάδεψε το δοκάρι, ενώ η μπάλα κατέληξε στον Μασάντο που σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 1-0 από το 4' και αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα.
Οι Πειραιώτες δεν αρκέστηκαν στο ένα γκολ και έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, που θα τους έφερνε μια ανάσα από τη νίκη μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Μανιάτης σέντραρε από τα δεξιά, ο Γιανγκά-Μπιβά έδιωξε λανθασμένα προς τον Μήτρογλου, όμως το σουτ του Έλληνα επιθετικού υπό πίεση πρόλαβε να διώξει με γροθιές ο Ζουρντρέν. Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Από 'κει και πέρα, οι Γάλλοι ξύπνησαν από τον λήθαργο, άσκησαν πίεση στους παίκτες του Ζαρντίμ και ο Ολυμπιακός χωρίς λόγο οπισθοχώρησε αρκετά δίνοντας πολλά μέτρα στην Μονπελιέ. Αυτό έφερε αρκετούς πονοκεφάλους στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, που δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Σιόβας-Μανωλάς έχουν παίξει ελάχιστες φορές μαζί.
Η οπισθοχώρηση χωρίς λόγο και η ώρα των Γάλλων
Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των Πρωταθλητών Γαλλίας στο 16', με τον Καμαρά να πιάνει την κεφαλιά εντός περιοχής, όμως υπό την πίεση του Μανωλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 31', όταν ο Καμαρά πρόλαβε τον Σιόβα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ του απέναντι από τον Κάρολ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
Το αρνητικό για τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι πως πουλούσαν εύκολα την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχαν οπισθοχωρήσει αρκετά, δεν είχαν καλή κυκλοφορία και ηρεμία στο παιχνίδι τους, ενώ παράλληλα δεν κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό των Γάλλων. Ακόμα και έτσι, οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα της Μονπελιέ και είχαν δύο φάσεις για γκολ. Στη μια (36') η κεφαλιά του Σιόβα έπειτα από φάουλ κατέληξε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μήτρογλου από πλάγια αριστερή θέση εντός περιοχής (37'). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα.
Καλό ξεκίνημα, αλλά ήρθε η ισοφάριση (1-1)
Το ξεκίνημα της επανάληψης θύμισε πολύ αυτού του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πετύχουν δεύτερο γκολ. Οι ευκαιρίες ήρθαν όχι όμως και το 2-0. Ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να κάνει προβολή σε επικίνδυνη σέντρα του Αμπντούν (51'), ενώ τρία λεπτά αργότερα (54') ο Ζουρντρέν πρόλαβε τον Έλληνα επιθετικό που έβγαινε μόνος του έπειτα από μπαλιά του Γκρέκο.
Από την πλευρά τους οι Γάλλοι, μπορεί να αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην άμυνα όμως μπροστά ήταν άκρως επικίνδυνοι. Έτσι φτάσαμε στο 66' όπου ο Σιόβας ανέτρεψε τον Καμαρά μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μπελχαντά νίκησε έστω και για λίγο τον Κάρολ και έτσι το 1-1 ήταν γεγονός.
Γκρέκο και Μήτρογλου μέθυσαν το Φάληρο (3-1)
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, πάτησε γκάζι και δημιούργησε φάσεις για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Κι αν το σουτ του Αμπντούν στο 77' έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζουρντρέν, δεν συνέβη το ίδιο στο 80'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αναταραχή στην άμυνα της Μονπελιέ η μπάλα έφτασε στο Γκρέκο που με ωραίο σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-1 και έφερε το "Γ. Καραϊσκάκης" στο πόδι!
Το Φάληρο είχε.... μεθύσει, ο κόσμος ζητούσε κι άλλο γκολ και οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν του χάλασαν το χατίρι. Ο Χολέμπας βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, ο Μήτρογλου πετάχτηκε και με σουτ έκανε το 3-1 στο 82'. Ονειρική βραδιά για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς!

MVP της αναμέτρησης

Η εμφάνιση του Γκρέκο στο σημερινό ματς ήταν βγαλμένη από όνειρο και απέδειξε γιατί ήταν τόσα χρόνια σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ιταλίας. Την Ρόμα. Από τα πόδια του Ιταλού ξεκίνησε το 1-0, ο ίδιος σκόραρε το 2-1, ενώ κατά τη διάρκεια του ματς ήταν εξαιρετικός τόσο αμυντικά, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αδύναμος κρίκος

Η αστεία άμυνα της Μονπελιέ που έδειξε την απειρία της και ήταν επιρρεπής στο λάθος σε κάθε φάση, ήταν δίχως αμφιβολία ο αδύναμος κρίκος του ματς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"