Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο μνημονιακός τυφώνας διαλύει Ελλάδα, Ευρώπη.

Ο πιο καυτός Νοέμβριος των τελευταίων ετών μας ήρθε και τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς.
Με τον μνημονιακό τυφώνα να καταστρέφει και να ισοπεδώνει την Ελλάδα, τις άλλες χώρες του Ευρω-Νότου και να απειλεί την ίδια την Ευρωζώνη, οι επόμενες ημέρες θα σημαδέψουν πολλαπλώς την πορεία της αναμέτρησης μεταξύ ευρω-νεοφιλελεύθερων και Ευρωπαίων πολιτών.
Με τη νέα 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη) μπροστά μας εν όψει της ψηφοφορίας για....

το άγριο πακέτο μέτρων και εν συνεχεία μπροστά στην ψηφοφορία του πιο ισοπεδωτικού για την κοινωνία μας προϋπολογισμού του 2013, η εβδομάδα που έρχεται είναι....
το πεδίο αποτύπωσης και ίσως ριζικής αναδιάταξης του πολιτικού - κοινωνικού σκηνικού στη χώρα μας.

Η κυβερνητική τρόικα, κουβαλώντας όλα τα τραύματα και τις αντιθέσεις της, με μνημονιακό αρχιερέα τώρα τον πάλαι ποτέ αντιμνημονιακό Σαμαρά, προσπαθεί να "περάσει" τις εξετάσεις πίστης και "απνευστί" υποταγής στις διαταγές των αδηφάγων τροϊκανών.
Με μια έννοια, η παρούσα εκδοχή μνημονιακής συγκυβέρνησης ετοιμάζεται να μας δώσει ένα σχεδόν τελειωτικό χτύπημα και την ίδια στιγμή "διαπιστώνει" ότι βυθίζεται στα προβλήματα και τις ευθύνες της. Όταν αποφεύγουν οι συγκυβερνώντες να μετρήσουν τις πραγματικές αντοχές - ανάγκες - διαθέσεις της κοινωνίας και μόνο "μετράνε" ψήφους για να περάσουν από τη Βουλή τη νέα θανατηφόρα δόση Μνημονίου, τότε η απόσταση από την κοινωνία μιας κυβέρνησης σε κώμα γίνεται σχεδόν άβυσσος και μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες εκτροπές. Η κυβερνητική τρόικα πολιορκείται πραγματικά από τους συναγωνιστές μας, τους συμπολίτες μας και, παρά τους κομπασμούς και το ξανασερβίρισμα εκβιασμών (π.χ. Σαμαράς ή χάος...), φοβάται για το "πρόωρο" τέλος της.

Σε πολιορκία όμως βρίσκονται και οι κυβερνήσεις άλλων χωρών του Νότου της Ευρώπης (βλέπε Πορτογαλία, Ισπανία, αλλά και Ιταλία, Βρετανία!) από Αγανακτισμένους, συνδικάτα και δυνάμεις που αντιστέκονται στην πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που τους εξοντώνει.

Όπως έδειξαν και οι πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κυβερνητική τρόικα πράγματι παρουσιάζεται σε κωματώδη κατάσταση και γι' αυτό θα γίνει πιο καταστρεπτική (αν συνεχίσει...)

Η σιδερένια Μέρκελ μάς λέει ότι με χρέος πάνω από 80%-90% του ΑΕΠ δεν έχουμε ανεξαρτησία και την ίδια ώρα οι μνημονιακές συνταγές οδηγούν στη διαιώνιση ενός χρέους που ξεπερνάει το 170%! Ίσως γι' αυτό "ξύπνησε" και ο Βενιζέλος και μίλησε για προτεκτοράτο, αν και ακόμη "ψάχνεται" για τη λίστα Λαγκάρντ. Η χώρα μας, με χρέος να ξεπερνάει το 170% του ΑΕΠ και την ύφεση να καλπάζει, δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι. Με την εφαρμογή των μνημονιακών συνταγών αποκλείεται να σηκώσουν κεφάλι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Όσο επαναλαμβάνεται σε φωτοτυπίες το τραγικό σίριαλ των μνημονιακών δόσεων και των εκβιασμών, οι κυβερνήσεις θα εξατμίζονται και η καταστροφή των κοινωνιών θα συνεχίζεται. Όπως γράφουν και λένε όλο και περισσότεροι αναλυτές, δεν υπάρχει "λύση" με δάνεια και νέα δάνεια

Είναι αναγκαία μια ριζική αλλαγή πορείας, με ουσιαστική αναδιάρθρωση και κυρίως με την υλοποίηση ριζικά διαφορετικών πολιτικών που να στοχεύουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση, την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και αντοχής, την προώθηση πραγματικά ευρωπαϊκών πολιτικών που να οδηγούν στην Ευρώπη των λαών και όχι, όπως σήμερα, στην Ευρώπη των μεγαλοκερδοσκόπων, των μεγαλοτραπεζιτών, των μεγαλοκαπιταλιστών.
HAYGH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"