Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Οι νέοι μισθοί στα ειδικά μισθολόγια και στις ΔΕΚΟ - Όλη η εγκύκλιος

Οι νέοι μισθοί στα ειδικά μισθολόγια και στις ΔΕΚΟ - Όλη η εγκύκλιοςΤις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, μετά την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων, εξειδικεύει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιούνται οι διατάξεις του ν.4046/2012 με τις οποίες:
- Περικόπτονται αναδρομικά από την 1η Αυγούστους 2012 οι αποδοχές των ειδικών μισθολογίων.
- Αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι....
λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους
Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012. Το πάγωμα ισχύει μέχρι 31/12/2016 και συνδέεται, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με την αναστολή της καταβολής του κινήτρου επίτευξης στόχων. (εφοριακοί, τελωνειακοί, και όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των υπουργείων π.χ. Αναπτύξης όπου λάμβαναν υψηλά επιδόματα)
-Το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ (εξαιρούνται οι εισηγμένες) και αυτόματα παύουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όλες οι διατάξεις νόμων που ισχύουν για τους δημόσιους Οργανισμούς. Οι απώλειες θα φθάνουν έως και το 25% .
-Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών.
- Καταργούνται πλήρως από την 1/1/2013 οι αποζημιώσεις των μελών των δημοτικών συμβουλίων και κάθε είδους επιτροπών δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις σχετικές συνεδριάσεις.
- Από το νέο έτος μειώνονται κατά 50% οι αποδοχές στις αποζημιώσεις, έξοδα παράστασης και πάσης φύσεως αμοιβές των στελεχών των ΝΠΔΔ, των Δήμων και των περιφερειών και των ΝΠΙΔ και των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από 50%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"