Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής Τύπος: Συμφωνία-ανάσα στην Ελλάδα

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=624110&v=0&q=80&w=300&h=225Για μια συμφωνία που επιτρέπει στην Ελλάδα να αναπνεύσει οικονομικά κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup.
"Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας"
αναφέρει το BBC, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τη στήριξη των τραπεζών στην Ελλάδα, ενώ επιτρέπει στην κυβέρνηση να....
πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Πιο γλαφυρή η γαλλική Le Monde, γράφει ότι "η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ γέννησαν με πόνους τη νύχτα της Δευτέρας μια συμφωνία αναφορικά με τους τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους και την καταβολή της πολυαναμενόμενης χρηματοδότησης ζωτικής σημασίας για μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της ασφυξίας".

Η
Le Figaro, από την πλευρά της, "βλέπει" επιστροφή της Ελλάδας - σε 10 χρόνια - στην χρηματοοικονομική σταθερότητα, ενώ η Liberation αναφέρει ότι "άνοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα".

Η ιταλική
La Repubblica γράφει ότι "επιτεύχθηκε νυχτερινή συμφωνία προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να αναπνεύσει", τονίζοντας ότι δεν συμφωνήθηκε "κούρεμα" του χρέους.

Η ισπανική
El Pais τιτλοφορεί: "Η Ευρώπη και το ΔΝΤ ξεμπλοκάρουν την τελευταία στιγμή τη βοήθεια στην Ελλάδα", υπογραμμίζοντας ότι "οι οικονομικοί υπεύθυνοι της ευρωζώνης χαλάρωσαν το ρυθμό προσαρμογής του ελληνικού χρέους".

Το
CNN, από την πλευρά του, με τίτλο "ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος", τονίζει ότι η περίπτωση διαγραφής του ελληνικού χρέους "μπήκε στο ράφι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"