Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τσακώνα ακούν, αλλά Τσακώνα δεν θα... δουν σύντομα οι Μεσσήνιοι

Θα κάνουν πολύ καιρό, απ’ ότι φαίνεται, ακόμα οι Μεσσήνιοι για να «πατήσουν» το νέο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας, μιας και όπως τελικά ανακοινώθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση που αφορά την παράκαμψη στο σημείο που θα κατασκευασθεί η γέφυρα Τ4, είναι αρνητική.
Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν και το Δημόσιο ήδη....
ξεκίνησε διαδικασίες προσφυγής κατά της απόφασης. 
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, να συζητηθεί εκ νέου το θέμα σε συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα την Κυριακή σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Εκτροχιάζονται τα δημόσια έργα» έχει ως βασικό θέμα το συγκεκριμένο έργο, αναφέροντας μάλιστα ότι το κόστος του αυξήθηκε κατά 40%.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκοψε τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση που αφορούσε την παράκαμψη και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν:

«Το σκεπτικό της απόφασης δεν είναι γνωστό, καθώς αυτή δεν έχει καθαρογραφεί. Το υπουργείο όμως έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση ανάκλησης της απόφασης, αλλά η διαδικασία θα απαιτήσει πρόσθετο χρόνο. Η σύμβαση αυτή, ύψους 7,8 εκ. ευρώ, είχε υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος και να αντιμετωπιστούν εκτεταμένα γεωτεχνικά προβλήματα στην περιοχή Δερβενίου.

Περιέργως, από το σύνολο της επίμαχης δαπάνης για κατασκευαστικές εργασίες, θα διατεθεί μόνο το ποσό των 2,9 εκ. ευρώ, καθώς όλα τα υπόλοιπα αφορούν μελέτες, απρόβλεπτες εργασίες, εργολαβικό όφελος, αναθεώρηση συμβατικών τιμών και ΦΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"