Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ζωηρό το ενδιαφέρον για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Σε 88.368 ανέρχονται οι αιτήσεις στις τράπεζες για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Α. Παπαγεωργίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το υπουργείο, το ενδιαφέρον των πολιτών έχει αυξηθεί σημαντικά και, από τον Οκτώβριο και μετά, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 2.000 την εβδομάδα.
Έως σήμερα....
ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 88.368, από τις οποίες πάνω από το 50% έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 13.687 από αυτές, συνολικού προϋπολογισμού 126,4 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα
Επιπλέον, αναμένεται η υπαγωγή ακόμη 4.000 αιτήσεων.
Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα, το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από το 50% ολική εκταμίευση.
Στοιχεία για την πορεία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, επισημαίνοντας ότι συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απέρριψαν τις αιτήσεις, αν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ενημερώνει το βουλευτή ότι πράγματι υπάρχουν αναφορές πολιτών για απόρριψη αιτήματος δανειοδότησης από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος είναι ο έλεγχος της πιστοληπτικής ικανότητας.
Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει, εξάλλου, ότι οι συνεργαζόμενοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί για την υποβολή των αιτήσεων εφαρμόζουν τους ισχύοντες εσωτερικούς κανονισμούς που τους διέπουν, καθώς και τα κριτήρια πιστοδότησης για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του δυνητικά ωφελούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"