Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η τελική πρόταση για τις ρυθμίσεις δανείων

Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αντικείμενο την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την οριζόντια ρύθμιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Η ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση προβλέπει περίοδο χάριτος 4 ετών στα στεγαστικά, με ταυτόχρονη (υπό προϋποθέσεις) διαγραφή τόκων και μείωση επιτοκίων αλλά και επιβολή πλαφόν....
6,5% στο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων.

Η επτασέλιδη κυβερνητική πρόταση, την οποία έχει στη διάθεσή του το euro2day, προκάλεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την έντονη αντίδραση από την πλευρά των τραπεζών, οι οποίες προβάλλουν το επιχείρημα ότι το κόστος της υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ. «Οι τράπεζες προστατεύουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς ό,τι κόβεται από το ιδιωτικό χρέος γίνεται δημόσιο χρέος», έλεγε πριν από λίγες ημέρες γνωστός τραπεζίτης σχολιάζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις και την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση…

Το χρονικό
Η πρόταση εστάλη από το αρμόδιο υπουργείο πριν από δέκα ημέρες και έκτοτε οι τράπεζες και η κυβέρνηση πάγωσαν τις μεταξύ τους συνομιλίες καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επήλθε… ρήξη.

Οι τράπεζες απάντησαν ότι θα μετρήσουν το κόστος των προτεινόμενων κυβερνητικών μέτρων και θα αποστείλουν εντός της εβδομάδας τον... λογαριασμό στην κυβέρνηση μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"