Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δάνειο-ανάσα από την ΕΤΕπ για τους αυτοκινητοδρόμους

Δάνειο ύψους έως 650 εκατ. ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων.
Το δάνειο της ΕΤΕπ θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσαλονίκη) και έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή που στα τέσσερα έργα παραχώρησης οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν....

ανασταλεί (Ιονία Οδός Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός), αναφέρει η τράπεζα.

Η ΕΤΕπ είναι η μοναδική ξένη τράπεζα που παραχωρεί δάνεια στην Ελλάδα και έως τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται να διοχετεύσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσω μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση των ΜμΕ, των μεταφορών, της εκπαίδευσης και των ενεργειακών projects. 


"Το δάνειο της ΕΤΕπ για τους αυτοκινητοδρόμους αποτελεί το πρώτο απτό βήμα από έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό στην κατεύθυνση επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών, το οποίο εκτιμάται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση της ελληνικής οικονομίας μέσω της τόνωσης της απασχόλησης (εκτιμώνται 16.000-30.000 θέσεις εργασίας για τα τέσσερα έργα παραχώρησης και συμβολή στην ανάπτυξη του ΑΕΠ)", αναφέρει η ΕΤΕπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"