Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε απολογία οι διευθυντές της ΕΑΣ, σε αργία για Ν. Σαρδέλη

Image
Στην απόφαση να κληθούν σε απολογία όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κατέληξε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ, με βάση το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών
Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφορά, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρός της Κ. Κατσούλης, όλους τους διευθυντές των καταστημάτων, με εξαίρεση....
εκείνο της Κυπαρισσίας, όπου θα πρέπει να απολογηθούν και οι διαχειριστές – γεωπόνοι.
Το Δ.Σ. αποφάσισε, επίσης, να θέσει σε αργία έως την απολογία του και το διευθυντή του καταστήματος της Μεσσήνης, Νικ. Σαρδέλη, επειδή «από την ανάλυση του πορίσματος φάνηκε ότι υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα».
Οι διευθυντές
Όπως μας εξήγησε ο κ. Κατσούλης, οι διευθυντές των καταστημάτων είναι υπεύθυνοι για την πιστωτική πολιτική που ακολουθείται. Αφορά στα μέλη της ΕΑΣ και παραγωγούς που συνεργάζονται με την Ένωση και εκχωρούν την επιδότηση, το προϊόν τους ή ό,τι άλλο, προκειμένου να λαμβάνουν εφόδια. 

Εκτός, όμως, αυτών, υπάρχουν περιπτώσεις που ακολουθήθηκε μια τέτοια πιστωτική πολιτική και σε άτομα που δεν έχουν εκχωρήσει κάτι στην Ένωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει άνοιγμα που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ σε καθυστερήσεις, επιταγές και γραμμάτια, «οπότε προβληματιστήκαμε και για να δημιουργήσουμε και το νέο συνεταιρισμό, θέλαμε μια ξεκάθαρη λύση. Από την ενημέρωση που έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση ο ορκωτός ελεγκτής και μετά τις ερωτήσεις που του διατύπωσαν τα μέλη του Δ.Σ., ελήφθη η παραπάνω απόφαση».
Οι απολογίες των διευθυντών και ενδεχομένως του κ. Σαρδέλη θα πρέπει να γίνουν σε διάστημα δέκα ημερών και θα τεθούν υπόψη των μελών του Δ.Σ., το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Στα 2,5 ευρώ η τιμή για το λάδι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας προχώρησε και στον καθορισμό των τιμών για τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας στο 1,40 ευρώ για το 200 νούμερο. Από εκεί και μετά έχει κλίμακα. Το 160 νούμερο θα είναι 1,50 ευρώ, το 120 νούμερο 1,70 κ.ο.κ.
Όσον αφορά στην τιμή προμήθειας του ελαιολάδου, αυτή καθορίστηκε στα 2,5 ευρώ το κιλό.

ΘΑΡΡΟΣ news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"