Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

"Επί ποδός πολέμου"... οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου.

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για οργάνωση του αγώνα 
 Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Η αρχή έγινε χθες με την Παμπελοποννησιακή τους συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και το άνοιγμα των διοδίων της Νεστάνης και θα ακολουθήσει συνέχεια.
Η πρόθεση των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου είναι....

από τις 17-25 Νοεμβρίου να υπάρξει σειρά κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές
Ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία και σύσταση συλλόγων αγροτών- κτηνοτρόφων σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας, ώστε την Άνοιξη του 2013 να είναι έτοιμοι για τη σύσταση της Ομοσπονδίας τους στην Πελοπόννησο.
Χθες στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο παρών ήταν και το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Γιώργος Γκικόπουλος για να μιλήσει στους παριστάμενους για διάφορα θέματα που τους απασχολούν και για τη "λαίλαπα" των μέτρων που έρχονται και αφορούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους...
Μία επαγγελματική ομάδα, που σύμφωνα με εκπροσώπους τους, που μίλησαν στο www.arcadiaportal.gr βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση και τα μέτρα που έρχονται με την καθιέρωση για παράδειγμα βιβλίων εσόδων - εξόδων, την φορολόγηση των αγροτών και πολλά ακόμα, θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή αφού ελάχιστοι θα παραμείνουν στο χώρο, και αυτοί θα είναι οι μεγαλοαγρότες και οι εταιρείες για τις οποίες δεν υπάρχει νόμος, ενώ και τα όποια μέτρα ληφθούν δεν θα τους επηρεάσουν στο βαθμό που θα επηρεάσουν τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με το ελάχιστο εισόδημα.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν μόνο να αντιπαλέψουν τα μέτρα που έρχονται αλλά και τις καιρικές συνθήκες ενώ αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές στο Δήμο Μεγαλόπολης δεν έχουν δοθεί τα ποσά που πρέπει στους πληγέντες ενώ και οι ζωοτροφές είναι ανύπαρκτες.
Έτσι ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι η αντίσταση και ο αγώνας - ένας αγώνας δυναμικός και μέχρις εσχάτων, αφού όπως λένε "δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"