Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Χωριστές συναντήσεις Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.
Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα....
προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, κατά τις χωριστές συναντήσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο -στο περιθώριο των εργασιών της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης- με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ «επανέλαβε τη σημασία να προχωρήσουν προς αποφάσεις που θα επιλύσουν το θέμα σύντομα και με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό», όπως είχε αναφερθεί σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ.
Επίσης, ο κ. Νίμιτς, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, υποστήριξε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, το «Μνημόνιο Κατανόησης» που πρότεινε η Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"