Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σε κλοιό η Βουλή. Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων άρχισε λίγο μετά τις 12:00 η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.
Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση και γίνεται η κρίσιμη ψηφοφορία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συνεχίζεται και σήμερα το κλίμα που καταγράφεται είναι εκρηκτικό. 
Έντονο κλίμα δεν υπάρχει όμως μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά....
και έξω από αυτή.
Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στον απόηχο της μαζικής διαδήλωσης της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του Μνημονίου ΙΙΙ.

Σήμερα, τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει και της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό του 2013 στη Βουλή.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 17.00 στην πλ. Συντάγματος, ενώ παράλληλα, ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας.

Η Τηλεόραση της Ζούγκλας θα μεταδίδει ζωντανά όλες τις εξελίξεις εντός και εκτός της Βουλής.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής».

Συνεχίζοντας, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων».

Το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο θα δώσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ χθες, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ

Προσυγκεντρώσεις σε Μοναστηράκι, στους στύλους του Ολυμπίου Διός και στην πλ. Κάνιγγος έχει προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.Σε σχετικό κάλεσμά του αναφέρει:

«Όλοι/ες στους δρόμους!

Για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης!

Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους!

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση οδηγεί την χώρα και τον λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα: την χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Μετά την, οριακής πλειοψηφίας μόλις 153 βουλευτών, ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου και την πασιφανή έλλειψη κοινωνικής νομιμοποίησης η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται τώρα να περάσει τον αντίστοιχο προϋπολογισμό την Κυριακή 11 Νοέμβρη. Θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε όλο τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει την οργή και την διαμαρτυρία του με την μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Να απαιτήσει την δημοκρατική ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης και την προώθηση μιας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την κρίση σε όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Να μιλήσει ο λαός!

Όλοι/ες στους δρόμους!

Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11ΣΤΙΣ 5μμ».

Δικαστές, δικηγόροι

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των δικηγόρων της Αθήνας. Οι δικαστές παρατείνουν τις κινητοποιήσεις έως τις 21 του μηνός, ενώ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας.

MMM

Τις κινητοποιήσεις κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ, οι οποίοι ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση σήμερα στις 18:00, στην αφετηρία του ΤΡΑΜ επί της οδού Αμαλίας στο Σύνταγμα.

 Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"