Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τρόμος έπιασε τους γερμανούς, από την στροφή της αντιπολίτευσης (Τσίπρα - Καμμένου), για το πιθανό ενδεχόμενο νέου σχεδίου Μάρσαλ ΗΠΑ-Ρωσίας, μέσω ΔΝΤ!!! [Η Γερμανία επιστρέφει χρήματα στην Ελλάδα;]

Έως τώρα, η Γερμανία δανειζόταν φθηνά και δάνειζε στην Ελλάδα ακριβότερα
Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, το Βερολίνο σχεδιάζει να αποποιηθεί των αντίστοιχων κερδών του. 
Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να κρατάει πλέον τα κέρδη που αποκόμισε από τον δανεισμό της Ελλάδας, αλλά προτίθεται να....
τα χρησιμοποιήσει για την στήριξη της χώρας μας
Όπως μετέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στην έγκυρη εφημερίδα, «βλάπτει την Γερμανία, όταν εγείρεται αλλού η εντύπωση, ότι μερικά κράτη βγάζουν λεφτά από το μαρτύριο των Ελλήνων. Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, είπε χτες από τις Βρυξέλλες, ότι είναι κατά βάση πρόθυμος να αποποιηθεί έσοδα προς όφελος της Ελλάδας.  
«Είναι πιθανό με την πτώση των επιτοκίων να λάβουμε μέτρα, τα οποία έχουν επίπτωση και στον προϋπολογισμό», δήλωσε σχετικά, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. ... 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το γερμανικό κράτος είχε αποκομίσει από το πρώτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα κέρδος ύψους 400 εκ. ευρώ, μέσω του δανεισμού του σε χαμηλά επιτόκια και την εν συνεχεία χορήγηση δανείων στην Ελλάδα σε υψηλότερα. 
Ακόμα και η συγκυβερνούσα παράταξη του FDP, που δεν φημίζεται για τις φιλελληνικές της θέσεις, θεωρεί αυτή την πρακτική «όχι εντάξει»
Ο Jürgen Koppelin, ειδικός του κόμματος σε οικονομικά θέματα, με δηλώσεις του χθες στην γερμανική ραδιοφωνία, είπε σχετικά: 
«Δεν θέλω να βγάζω λεφτά από την ανάγκη της Ελλάδας». Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, αφού δεν απέκλεισε μελλοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, κάτι που υποστηρίζει η Διοικητής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η γερμανική κυβέρνηση όμως, αρνείται μετά βδελυγμίας. 
Τέλος το δημοσίευμα αναφέρεται και στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των πιστωτών εν γένει, να προσθέσουν στην προβλεπόμενη για το δεύτερο τρίμηνο δόση των 31,3 δισ. ευρώ και εκείνες που αντιστοιχούν στα επόμενα τρίμηνα του έτους, με συνέπεια το συνολικό ποσό της δόσης που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα να ανέλθει τελικά στα 44,6 δισ. ευρώ. 
 ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"