Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Προς εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις περικοπές συντάξεων

Προς εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις περικοπές συντάξεωνΤην πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους βαρέως αναπήρους από τις μειώσεις των συντάξεων, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος, ελλείψει άλλης εναλλακτικής πρότασης, μετακυλύει το κόστος στους συνταξιούχους που λαμβάνουν άνω των 1.500 ευρώ.  
Την εξαίρεση των αναπήρων είχαν ζητήσει νωρίτερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Μετά από διαβούλευση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας θα κάνουμε....
δεκτή την εισήγηση για την εξαίρεση από τις μειώσεις των συντάξεων, των ατόμων με βαριά αναπηρία», ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «επειδή κανείς δεν πρότεινε δημοσιονομικό ισοδύναμο, είμαι υποχρεωμένος το κόστος αυτό να το επιρρίψω στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ».
Την εξαίρεση των βαρέως αναπήρων (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%) από τις μειώσεις των συντάξεων είχαν ζητήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα στην επιτροπή της Βουλής πολλοί βουλευτές.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης είχε αναφέρει ότι το κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, μετά από άλλο, αντίστοιχο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, κατέστησε υποχρεωτική την συνεισφορά των συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ύψους τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ.
Στο νομοσχέδιο με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα επείγοντα μέτρα έχει περιληφθεί πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της «οικειοθελούς» συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας -στήριξη που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 140.000.000 ευρώ.
Από τη διατύπωση αυτή απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής».
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών:
Να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους.
Να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"