Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Φρούριο η Αθήνα για την πορεία

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου Δυσπρόσιτο θα είναι το κέντρο της Αθήνας σήμερα, ανήμερα της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου
Από τις 12 το μεσημέρι, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη του μετρό θα κλείσουν. Στις 2 το μεσημέρι θα....
κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Aμυνα.
Σε προληπτικούς ελέγχους και αναλυτικούς προελέγχους θα βασιστούν τα μέτρα ασφαλείας σήμερα. 
Περίπου 80 ομάδες προληπτικών ελέγχων θα βρίσκονται σε ανάπτυξη στο κέντρο της Αθήνας και στα κοντινά προάστια από νωρίς το πρωί. Η ΕΛ.ΑΣ. ευελπιστεί να προλάβει την εκδήλωση τυχόν επεισοδίων, όπως άλλωστε συνέβη και κατά τις προηγούμενες «δύσκολες» ημέρες που προηγήθηκαν (πχ. επίσκεψη Μέρκελ, πανεργατικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρία κατά των μέτρων κ.λπ.).
Ισχυρή αστυνομική παρουσία θα υπάρχει γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και κατά μήκος των οδών στις οποίες θα κινηθεί η πορεία.
Σίγουρη θεωρείται και η μετακίνηση διμοιριών από κοντινές περιοχές, που θα μεταφερθούν στην Αθήνα για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους από την Αττική, ενώ στην αστυνόμευση θα συμμετέχουν και οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν προληπτικά μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία.
Επίθεση από μικρή ομάδα αγνώστων δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τέσσερις συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη οργανώσεις αντιστασιακών, φοιτητές, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Επίθεση από μικρή ομάδα αγνώστων δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Μετσόβιο ΠολυτεχνείοΣτο επίκεντρο των συγκεντρώσεων θα βρεθεί ο χώρος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις: την πρώτη διοργανώνει στις 5 το απόγευμα ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ, ενώ μισή ώρα μετά στον ίδιο χώρο δίνεται το ραντεβού των Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και η Πρωτοβουλία κατά του Ρατσισμού.
Νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα, η Συνέλευση Ενάντια στον Εθνικισμό και τον Κοινωνικό Εκφασισμό θα κάνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Μπότσαρη και πορεία έως την Πολυτεχνική Σχολή, ενώ τη δική τους συγκέντρωση θα κάνουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στις 5.30 μ.μ. στην Καμάρα. Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οπως ανακοίνωσε η Τροχαία, από τις 2.30 μ.μ. θα γίνονται σταδιακές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους, ενώ από χθες το απόγευμα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε αυτούς.
Επεισόδιο κατά του υφυπουργού Παιδείας
Επίθεση από μικρή ομάδα αγνώστων δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Το χθεσινό περιστατικό συνέβη μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές της ΠΑΣΠ από ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι τους επιτέθηκαν με κλομπ και ρόπαλα την ώρα που προσέρχονταν στο ίδρυμα για να καταθέσουν στεφάνι.
Ολα ξεκίνησαν χθες, όταν στις 12.30 μετά το μεσημέρι ο κ. Παπαθεοδώρου πέρασε την πύλη του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ιδρύματος. Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου επιχείρησε να αποχωρήσει από την κεντρική πύλη του ιδρύματος, αλλά μία μικρή ομάδα ατόμων άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να του πετάξουν κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.
Ο υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στο περιστατικό, έκανε λόγο για χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων, οι οποίες, όπως είπε, δεν χαρακτηρίζουν την πολυτεχνική κοινότητα και δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου.
«Πήγα σήμερα στο Πολυτεχνείο για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Μπήκα από την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι και επισκέφθηκα τον πρύτανη του ιδρύματος με αντιπροσωπεία λυκείου της Μεταμόρφωσης. Βγήκα από την κεντρική πύλη, γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας».
Τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη
Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο μουσικοσυνθέτης παρακολούθησε συγκινημένος τη συναυλία στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ, μαζί με την αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Τώνια Μοροπούλου. Η κ. Μοροπούλου στη χθεσινή της ομιλία τόνισε πως «αν το Πολυτεχνείο της ιστορικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 ''άνοιξε'' τις πόρτες στη Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης, το Πολυτεχνείο σήμερα αποτελεί κέντρο αιχμής ώστε η γνώση και η καινοτομία να συμβάλουν και στην ανάπτυξη».
Προσέλευση
Η αντιπρύτανης του ΕΜΠ πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ τον δυναμισμό της γνώσης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας που παράγει το Πολυτεχνείο, για να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση».
Και στη χθεσινή ημέρα, πάντως, η προσέλευση μαθητών, φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων στον χώρο του ιδρύματος ήταν μεγάλη.
Αναφορικά με τη σημερινή ημέρα, οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν περίπου στη μία το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών, ενώ περίπου στις 3.00 με 3.30 το μεσημέρι θα ξεκινήσει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η πορεία που θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"