Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Απεργιακό μπαράζ από Δευτέρα σε όλη τη Χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα μπει η χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην γενική 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη, με αφορμή την ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του πακέτου των μέτρων λιτότητας.
Στις κινητοποιήσεις θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στις....
αστικές συγκοινωνίες, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη, με τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ.
Επίσης, την Δευτέρα δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί, αφού οι ιδιοκτήτες τους προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί εώς τη μία το μεσημέρι έχουν κυρήξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την Τρίτη, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.
Στη 48ωρη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι σιδηροδρομικοί, με απόφαση της ομοσπονδίας τους. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό της «Δουκίσσης Πλακεντίας» προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.
Απεργούν ταχυδρομικοί, τραπεζικοί, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι και δημοσιογράφοι
Ακόμη, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα σωματεία των ταχυδρομικών υπαλλήτων.
Επίσης, οι νοσοκομειακοί ιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Στην 48ωρη απεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, συμμετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι
Ανάλογη απόφαση για την διήμερη απεργία έλαβαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), καθώς και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ).
Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.
Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 9 του μήνα.
Τέλος, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μαζί με τις ενώσεις εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, θα απεργήσουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"