Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Καταστραφηκε ολοσχερώς από φωτιά ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κορώνη

Η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου στην Κορώνη, που βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στον χώρο του νεκροταφείου της πόλης καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημερι και δεν μπόρεσαν παρά τις προσπάθειες που κατεβαλλαν οι κάτοικοι να την κατασβεσουν. 
Ο νεκροταφειακός ναός του Αγίου Χαραλάμπους, σαν κτίσμα ήταν από τον 16ο αιώνα δίπλα ακριβώς από το μοναστήρι της Κορώνης που επίσης βρίσκεται μέσα στο κάστρο
Η πυρκαγιά....
σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας προήλθε πιθανότατα από αναμμένο κερί. Στο σημείο όταν η φωτιά έγινε αντιληπτή  κλήθηκε η Πυροσβεστική όμως ήδη η καταστροφή είχε ολοκληρωθεί.Από το ναό κατέρρευσε και η στέγη και απέμειναν μόνο οι τοίχοι και το τσιμεντένιο τέμπλο.
Ο εκπρόσωπος τύπου της μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης σχολίασε πως “πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός, αφού καταστράφηκε ένας ιστορικός ναός – κτίσμα του 16ου αιώνα. Η θλίψη των κατοίκων είναι διάχυτη, αφού με το ναό αυτό είχαν συνδέσει σημαντικά γεγονότα της ζωής τους. Στο κοιμητήριο αναπαύονται φιλικά και συγγενικά πρόσωπά τους”.
MessiNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"