Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη Προβόπουλου για τις τράπεζες

Giorgos-Provopoulos-Giannis-StournarasΒαρυσήμαντη συνέντευξη παραχωρεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος στο “Βήμα της Κυριακής”. 
Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας αναφέρεται στις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση, με έμφαση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή και πλέον περνά στο στάδιο των μεταρρυθμίσεων, και προβλέπει ότι σε έναν χρόνο από σήμερα....
η ελληνική οικονομία θα έχει καταφέρει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική.
Ο Γιώργος Προβόπουλος τονίζει ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το πρόγραμμα του Μνημονίου, “εκτός κι αν επιλέξουμε μια καταστροφική, δήθεν λύση, που θα διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία για πολλά χρόνια”, όπως σημειώνει με νόημα.
Δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις ότι οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτρέπουν τη μελλοντική συμμετοχή ιδιωτών σε αυτές, ενώ προχωρεί και σε μια σημαντική αποκάλυψη, αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση των ελληνικών τραπεζών, και τη συμμετοχή σε αυτές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.
“Εδώ και χρόνια, το ήμισυ περίπου του μετοχικού κεφαλαίου των εγχώριων τραπεζών το διακρατούν ξένοι επενδυτές. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η γεωγραφική προέλευση των κεφαλαίων, όσο η υγιής ανταγωνιστική λειτουργία των ίδιων των τραπεζών. Στους επόμενους μήνες οι τράπεζες θα αναζητήσουν νέα κεφάλαι από τις διεθνείς αγορές, και θα ήταν ευχής έργο να προσέλθουν σοβαροί ξένοι επενδυτές, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, και συμβάλλοντας στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση”, είναι τα λόγια του Γιώργου Προβόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"