Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ φέρνουν αλλαγές στο φορολογικό.

Φωτογραφία για Νέες αλλαγές στο φορολογικό σύστημαΟι αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου, φαίνεται πως οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Ενώ μέχρι πρότινος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανιζόταν αμετακίνητος για τη φοροδοτική εξομοίωση κάθε οικογένειας ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών, στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι....
δεν έχει κλείσει ακόμα το θέμα.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως επισημαίνουν "Τα Νέα", φαίνεται πως διχάζει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει τις διαφωνίες τους για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου στο κομματικό επιτελείο, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο της καταψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.
Οι σοβαρές διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκεκριμένη ρύθμιση εκφράστηκαν και κατά τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να θέτουν επίσης ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
Επί του θέματος θα υπάρξει  ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα Παρασκευή παρουσία των εκπροσώπων των τριών κομμάτων.
Η Ιπποκράτους, μεταξύ άλλων, επιδιώκει την αναζήτηση ισοδύναμων απέναντι στην κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου, τον διαχωρισμό ως προς τον τρόπο φορολόγησης των κατ' επάγγελμα αγροτών από εκείνους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους από μια μικρή αγροτική παραγωγή και την παραμονή σε ισχύ του αφορολόγητου τα πρώτα τρία χρόνια για τους νέους επιχειρηματίες.
Πρωτόπαπας: "Οι προτάσεις χτυπούν τη μεσαία τάξη"
Το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, αν ο υπουργός οικονομικών επιμείνει στο θέμα της φορολογίας των τέκνων , είπε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm.
"Οι προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χτυπούν την ελληνική μεσαία τάξη και θα πρέπει να διορθωθούν πολλά", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πρωτόπαπας επεσήμανε, την ανάγκη για "νέους κανόνες στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης", αφού σε πολλά θέματα που συμπεριελήφθησαν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ είχε αντιρρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"