Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η ανταρσία Ρουπακιώτη κλυδωνίζει την κυβέρνηση

Δεν ξέρουμε αν ο Κουβέλης γνώριζε ότι ο Ρουπακιώτης είναι πρώτα ορκισμένος συνδικαλιστής των δικηγόρων και μετά οτιδήποτε άλλο, όταν τον πρότεινε να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Και δεν ξέρουμε αν ο Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόταση, έλαβε υπ' όψιν την ένδοξη ιστορία του Ρουπακιώτη ως....
προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επί δύο θητείες. 
Αν πάντως ο πρώτος το γνώριζε και ο δεύτερος το έλαβε υπ' όψιν, έπεσαν έξω, όπως αποδείχτηκε περίτρανα χθες, αν νόμιζαν ότι στο νέο του πόστο θα συμπεριφερόταν σαν υπουργός μίας κυβέρνησης που είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να ανοίξει επαγγέλματα, ακόμη και αυτό των παντοδύναμων δικηγόρων, το οποίο εκπροσωπείται από δεκάδες βουλευτές όλων των παρατάξεων.
Αρκετές φορές ως τώρα ο Ρουπακιώτης δημιούργησε προβλήματα, αλλά το κορυφαίο ήταν χθες.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αποφάσισε να ανατρέψει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προ προηγούμενη Τετάρτη και έφερε και τη δική υπογραφή
Διάταξη που έλεγε ότι δεν απαιτείται παράσταση δικηγόρων σε αγοροπωλησίες. 
Έκανε μάλιστα ευθεία επίθεση εναντίον της Τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών που επέβαλαν τη διάταξη χάριν των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών. 
Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στο νόμο περί ιθαγένειας που προωθεί ο Σαμαράς και είχε δίκιο στο συγκεκριμένο, αλλά το ζήτημα είναι ότι τώρα πια είναι φανερό ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης μπαίνει σε δοκιμασία.
Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Σαμαράς θα αντιδράσει και πως. Θα εξωπετάξει τον Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση ή θα ζητήσει από τον Κουβέλη να τον αποσύρει; Ο Κουβέλης θα τον αποσύρει; Και ποιες θα είναι οι συνέπειες για την κυβέρνηση αν γίνει κάτι τέτοιο, ή αν αρνηθεί ο Κουβέλης; Και για να πάμε ακόμη παραπέρα, δεν είναι φανερό ότι η συνεργασία με τη ΔΗ.ΜΑΡ γίνεται όλο και πιο προβληματική, όταν μάλιστα χωρίς τη ΔΗ.ΜΑΡ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα διαθέτουν μόλις 151 έδρες στη Βουλή; Και μάλιστα εν όψει άλλων σκληρών νομοσχεδίων που κάποια στιγμή θα έλθουν στη Βουλή προς ψήφιση.
Να αρκεστούμε σε αυτές τις επισημάνσεις, αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται καλά και το μέλλον δείχνει αβέβαιο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Αυτά τα βλέπουν και οι δανειστές φυσικά και η 20η Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το Γιούρογκρουπ υποτίθεται ότι θα αποφασίσει για τη δόση, το χρέος και τα υπόλοιπα, δεν είναι μακρυά!
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"