Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μέρκελ: Πέντε χρόνια ακόμη θα διαρκέσει η κρίση στην Ευρώπη

Τουλάχιστον πέντε χρόνια θα διαρκέσει η ευρωπαϊκή κρίση, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.
Πρέπει «να αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο» προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της, Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στο Στέρνμπεργκ της Γερμανίας.

«Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως....

θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε, προτού προσθέσει: «Πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη».

Πριν από μια κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η 'Αγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες. 

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο βράδυ.

Αμέσως μετά η Γερμανίδα καγκελάριος θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία όπου θα μείνει μερικές ώρες και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσους Κοέλιου και τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.


Η καγκελάριος θα επισκεφθεί επίσης το εργοστάσιο της Volkswagen, 40 χιλιόμετρα νοτίως της Λισαβόνας, στο οποίο απασχολούνται τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι.


Η άφιξη Μέρκελ έρχεται τη στιγμή που διογκώνεται η οργή των Πορτογάλων για τα μέτρα λιτότητας, τα οποία θα γίνουν ακόμη σκληρότερα το προσεχές έτος με έναν προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο, ο οποίος προβλέπει γενικευμένες αυξήσεις στη φορολογία.


Οι πορτογαλικές Αρχές φοβούνται ότι η καγκελάριος, που θεωρείται τοποτηρητής της χρηματοπιστωτικής ορθοδοξίας, θα τύχει όμοιας «υποδοχής» από τους κατοίκους της Λισαβόνας, με αυτήν που τής επιφύλαξαν οι Αθηναίοι -οι οποίοι κατά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψή της στις αρχές Οκτωβρίου.


Αρκετές διαδηλώσεις προγραμματίζονται ήδη στη Λισαβόνα και σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις της στην πρωτεύουσα.


Η Μέρκελ είναι το μαύρο πρόβατο των Πορτογάλων διαδηλωτών που κατακρίνουν τον πρωθυπουργό τους ότι είναι υποτακτικός της και ότι προχωρεί πέρα από τα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές της Πορτογαλίας, με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"