Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Παρατάθηκε η αποχή δικαστών του Ελεγκ. Συνεδρίου και των Διοικητικών

Picture 0 for Αποχή για 20 ημέρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Μέχρι 21 Νοεμβρίου 2012 παρατάθηκε η αποχή των δικαστών τόσο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και των Διοικητικών Δικαστών, ενώ όλες οι δικαστικές Ενώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν «τη βαθειά ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση....
οικονομική τους εξαθλίωση, που οδηγεί στη θεσμική απαξίωσή τους».
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε σήμερα την παράταση της αποχής των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου μέχρι 21 Νοεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί και πάλι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία τους.
Για την ίδια ημερομηνία (21 Νοεμβρίου) παρατάθηκε και η αποχή των διοικητικών δικαστών με σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Η περαιτέρω στάση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών θα καθοριστεί κατά τη νέα Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστές της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης έχουν παρατείνει την αποχή τους μέχρι 21 Νοεμβρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει παρατείνει την αποχή των εισαγγελέων μέχρι 19 Νοεμβρίου.
Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να προσφύγουν στο Μισθοδικείο για «την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος τους».
Την ίδια στιγμή, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σε ψήφισμά της, τονίζει ότι με την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στήριξης, συντελείται μια «άνευ προηγουμένου λεηλασία του μοναδικού μέσου βιοπορισμού των δικαστικών λειτουργών, δια μέσου της κατάρτισης ενός οφθαλμοφανώς ανεπαρκούς και πέραν των συνταγματικών επιταγών μισθολογίου, με πενιχρό αποτέλεσμα για την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και χωρίς οι Ενώσεις να κληθούν έστω και για τυπικούς λόγους να εκθέσουν τις απόψεις τους επί ειδικών διατάξεων».
Παράλληλα, οι έξι Δικαστικές Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι με την ψήφιση του νόμου για το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται να επιχειρεί εν επιγνώσει την πλήρη θεσμική απαξίωση του δικαστικού λειτουργήματος».
Και όλα αυτά, συνεχίζουν οι Ενώσεις, «σε καιρό που η έγκυρη δικαστική κρίση θα έπρεπε κατ' εξοχήν να διευκολύνεται ως έσχατη εγγύηση νηφαλιότητας, κοινωνικής ειρήνης και ανάπτυξης».
Οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών που έγιναν και ανέρχονται στο 60%, πλέον του ότι συνεπάγεται οικονομική εξαθλίωση, «υποσκάπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις παραγωγής του δικαιοδοτικού έργου», αναφέρουν οι Ενώσεις.
Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι «η ώρα αυτή της κρίσης στη χώρα μας, που, βέβαια, δεν είναι μόνον οικονομική, πρέπει να γίνει για όλους ώρα περισυλλογής αλλά και αναμέτρησης με τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων».
Τέλος, όλοι οι δικαστές δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι «θα προασπίσουν με κάθε μέσο την συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία και ότι θα συνεχίσουν αγόγγυστα να επιτελούν τα καθήκοντά τους με όσα μέσα διαθέτουν, αναλώνοντας τις δυνάμεις τους για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την πάταξη τής διαφθοράς και την κάθαρση τής πολιτικής ζωής τής χώρας, με μοναδικό στόχο την παροχή αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας και την εμπέδωση τού δοκιμαζόμενου κράτους δικαίου».
Την ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ενώσεις: Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"