Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Διεθνές Σεμινάριο γευσιγνωσίας των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διοργανώνεται στο ΤΕΙ Καλαμάτας από την Κυριακή 18 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 22 του ίδιου μήνα.
Το σεμινάριο στοχεύει στην «εξάσκηση»των συμμετεχόντων να διακρίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών. 
 Άλλωστε αυτή η ικανότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για....
μια ομάδα γευσιγνωστών, όπως και σημαντικό πλεονέκτημα για τα στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά ή για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου.
Όπως και να έχει η ικανότητα της «γευστικής τοποθέτησης» του ελαιολάδου αποδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα σε όποιον την κατέχει, γι’ αυτό και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας σε συνεργασία με το International Olive Council (IOC) οργανώνει το διεθνές αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας του αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων και επιστήμονες.
Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:
• εκπαίδευση στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου ποικιλιών των Μεσογειακών χωρών αλλά και της Αμερικανικής ηπείρου,
• εξοικείωση με τις γευσιγνωστικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, και
• ανάλυση των πρακτικών παραγωγής και διαχείρισης του ελαιολάδου στις χώρες αυτές.
Εκτός του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα
να συμμετάσχουν:
• στο στρογγυλό τραπέζι ,την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, με θέμα «Η γευσιγνωσία του ελαιολάδου στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης της Νότιας Ευρώπης» όπου οι προσκεκλημένοι γευσιγνώστες εκπαιδευτές και εκπρόσωπος του IOC θα τοποθετηθούν σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις και σε ερωτήσεις του κοινού, και
• στην εκπαιδευτική εκδρομή ,το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, με αντικείμενο «Η παραγωγή ελαιολάδου στη Μάνη». Τόπος Εκπαίδευσης: Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 25 άτομα και το κόστος συμμετοχής στα 450 €. Επίσης η επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα ελληνικά με δυνατότητα διερμηνείας από ισπανικά, ιταλικά και αγγλικά.
Τέλος, εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι :
Angeles Calvo Fandos – Virgin Olive Oil Taste Panel of Catalunya, Spain
Antonio Giuseppe Lauro – Agricultural Department of the Region
of Calabria, Italy
Paul Vossen – UC Davis Olive Center, USA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"